Simleuanul de la Otelul Galati si-a infiintat o scoala de fotbal la Cluj

Cu toate ca mai are multe de spus in fotbalul romanesc si, probabil, nu numai, Liviu Antal si-a infiintat in toamna anului trecut, la Cluj-Napoca, o scoala de fotbal care-i poarta numele. Originar din Simleu Silvaniei, Antal a decis sa-si infiinteze scoala de fotbal la Cluj, considerand ca la Simleu Silvaniei nu ar fi avut nici conditiile optime, dar nici o arie de selectie atat de mare cum are la Cluj. “Am ales Clujul pentru ca aici pot sa le ofer copiilor toate conditiile de pregatire, iar orasul este mai mare, astfel ca si aria de selectie este mai mare. Stiu cum e sa fii copil si sa ai toate conditiile de pregatire pentru a-ti dezvolta calitatile”, ne-a declarat simleuanul de la Otelul Galati.

Scoala de Fotbal “Liviu Antal” aduna, in prezent, peste 50 de copii, care evolueaza la grupele 2001 – 2002 si 2003 – 2004, dar se intentioneaza infiintarea mai multor grupe, incepand de la copii nascuti in 2000 pana la copii nascuti in 2008. “Intentionam ca din aceasta toamna sa ne inscriem la Asociatia Judeteana de Fotbal din Cluj si sa evoluam in competitiile oficiale, cel putin cu o grupa. Tuturor copiilor care vin la aceasta scoala de fotbal le punem la dispozitie mingi pentru antrenament, dar si echipemente”, ne-a precizat Ciprian Spancioc, fost jucator la Minerul Sarmasag si Armatura Zalau, care ocupa functia de presedinte, dar si de antrenor la scoala lui Antal. Acesta este ajutat de Claudiu Negrea, fost antrenor la Pro Junior Cluj.

Copiii din cadrul Scolii de Fotbal “Liviu Antal” se pregatesc la Baza Sportiva “Unirea” din Cluj, antrenamentele fiind programate in fiecare zi, incepand cu ora 17.

Inaugurarea Scolii de Fotbal “Liviu Antal” este programata in 7 aprilie, conducerea clubului intentionand sa organizeze in acea perioada un puternic turneu de fotbal, la care vor fi invitate peste 30 de cluburi, printre care Steaua si Dinamo.

Liviu Antal a inceput fotbalul la sapte ani, la juniorii echipei Mobila Simleu Silvaniei, dar la scurt timp s-a transferat la Liceul cu Program Sportiv din Oradea, unde si-a continuat si studiile. Aici a evoluat timp de cinci ani, dupa care, la varsta de 16 ani a ajuns la FC Bihor, evoluand atat la a doua, cat si la prima echipa. Dupa un an si jumatate, din cauza unor restante, s-a intors la LPS Bihorul Oradea, iar dupa un sezon s-a transferat la Concordia Chiajna. La formatia din liga secunda a evoluat aproape in toate partidele, cu exceptia perioadei in care a fost plecat la lotul national Under 18, evoluand cu acesta in preliminariile Campionatului European. S-a transferat apoi la FCM Targu Mures, iar in 2009 a facut pasul spre Liga I, transferandu-se la Otelul Galati, unde evolueaza si in prezent. Cu formatia galateana a evoluat in cea mai importanta competitie intercluburi, Champions League, reusind sa marcheze si un gol, in partida cu Basel.

Recomandari

Alte Articole