Siguranța rutieră la trecerea la nivel cu calea ferată, în atenția polițiștilor sălăjeni

Coliziune între două autovehicule produsă pe DN 1H, între localităţile Var şi Tihău

În urma acțiunilor care au avut ca scop creșterea siguranței rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, polițiștii au aplicat aproape 30 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 1 ianuarie-31 octombrie a.c., polițiștii rutieri au organizat 14 acțiuni pentru prevenirea accidentelor de circulație ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată.

În acest context, polițiștii au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, trei dintre acestea fiind pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sunt în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii/sau sonore sunt în funcțiune, iar diferența pentru nerespectarea indicatoarelor la trecerea la nivel cu calea ferată.

De asemenea, trei premise de conducere au fost reținute.

În perioada analizată, la trecerile la nivel cu calea ferată s-a înregistrat un accident grav de circulație, soldat cu o persoană rănită grav şi una uşor.

Exemplu:

La data de 5 iunie a.c., ora 8.30, pe Drumul Judeţean 108 B, Km 14+616 m, în localitatea Sărmăşag, un bărbat de 74 de ani, din comuna Sărmăşag, în timp ce conducea autoturismul, la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, de la staţia CFR Sărmăşag, nu a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere „trecere la nivel cu calea ferată simplă fără bariere” şi „oprire”, fiind acroşat de trenul Regio care circula pe relaţia Marghita-Sărmăşag-Jibou.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferului şi rănirea gravă a soţiei acestuia, în vârstă de 69 de ani, pasageră pe locul din dreapta faţă în autoturism.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Recomandari

Alte Articole