Semiesec pe teren propriu pentru HC Zalau

Spre surprinderea spectatorilor prezenti sambata, in Sala “Avram Iancu” din Zalau, HC Zalau nu a reusit sa obtina decat un punct din disputa cu CSM Ploiesti, o formatie care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Scorul final a fost 22 – 22, dupa ce finalul primei parti a intalnirii le-a gasit in avantaj pe ploiestence, 13 – 14. Jucatoarele pregatite de managerul Gheorghe Tadici au avut o evolutie modesta pe toata durata jocului, fetele fiind afectate, probabil si de absenta pe banca a tehnicianului zalauan, suspendat patru etape de Comisia de Disciplina.

Handbalistele zalauane au ratat mult, chiar si din situatie de unu la unu. Au fost momente in care Zalaul nu a reusit sa marcheze nici in superiritate numerica. Ba mai mult, au facut-o oaspetele, care au si condus in cea mai mare parte a jocului. Cu cinci minute inainte de final, scorul era 22 – 21 pentru echipa zalauana, dar oaspetele au restabilit egalitatea doua minute mai tarziu. Ultimele minute ale partidei a gasit echipa ploiesteana in inferioritate numerica cu doua jucatoare, insa, chiar si in aceste conditii, Zalaul nu a reusit sa inscrie golul victoriei.

Gheorghe Ionescu, antrenorul CSM Ploiesti, a recunoscut la final ca nu se astepta sa obtina un punct in disputa de la Zalau. “Nu am crezut ca vom obtine acest rezultat, dar atitudinea fetelor mi-a schimbat total impresia, in bine. Nu cred ca ne poate condamna nimeni pentru jocul pe care l-am facut astazi (sambata, n.r.). Fetele si-au dat seama ca treaba nu este atat de simpla pentru mentinerea in Liga Nationala si au inceput sa se mobilizeze tot mai bine in ultimele meciuri. Punctul castigat la Zalau conteaza enorm de mult pentru noi in economia clasamentului. Datorita acestui rezultat, echipa a primit o , iar fetele se vor putea pregati in liniste pentru meciurile care urmeaza. Nu am o anumita jucatoare pe care pot sa o evidentiez, ci trebuie sa evidentiez intreaga echipa: CSM Ploiesti. Ca orice echipa nou promovata, ne dorim sa scapam de retrogradare”, a afirmat antrenorul Ploiestiului.

De cealalta parte, Gheorghe Tadici, managerul echipei HC Zalau a precizat: “Un rezultat neasteptat, dar la modul in care am ratat, chiar si din situatii de unu la unu, e greu sa castigi un meci. Am luat gol in suprioritate numerica, din lipsa de concentrare a jucatoarelor experimentate. Nu le nominalizez, dar se stiu care sunt. Atata timp cat in superioritate numerica, dupa doua pase, am facut fault in atac si am oferit mingea adversarului, dupa care am mai primit si gol, pot spune chiar ca am avut noroc ca am terminat egal acest meci. Cu aceasta ocazie, probabil se vor convinge toti ce inseamna Tadici ca antrenor pe banca. Cu aceste fete nu poti doar sa stai pe banca, ci trebuie sa le impingi de la spate. E un punct pierdut pentru noi. Am castigat doua la ele, iar azi am pierdut unul. Aceasta este situatia, mergem inainte”, a declarat Gheorghe Tadici.

HC Zalau: Mirela Nichita, Mihaela Cheta, Adina Muresan – Roxana Rob (2), Mariana Cristoaica, Florina Turcas, Andrada Trif (3), Alina Czeczi (2), Gabriella Szucs (5), Georgiana Ciuciulete (4), Valeria Bese (2), Nicoleta Molfea (4), Ana Maria Somoi. Manager: Gheorghe Tadici

CSM Ploiesti: Carmen Tanase, Gabriela Cristescu – Cristina Nica, Aneta Gheorghe (2), Raluca Nastase, Andreea Dospin (8), Daniela Crap (6), Mihaela Zavragiu (1), Ramona Stefan (3), Nicoleta Gasca (1), Janina Luca (1). Antrenor: Gheorghe Ionescu

In etapa viitoare, programata sambata, HC Zalau va evolua pe terenul celor de la Universitatea Neptun Constanta.

Actionarii echipei HC Zalau: Consiliul Judetean Salaj, Primaria si Consiliul Local Zalau, Inserco. Colaboratori: Vidalis Holding, Ady Com, Centogroup, Brilliant Plaza, Hanul Drumetilor, Total AS, Salvosan Ciobanca, Accent, SC SCT Invest SRL, Magazin Salajean.

Recomandari

Alte Articole