Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean a fost modernizata

Sectia Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau a fost modernizata cu peste 951.000 de lei, iar lucrarile au fost receptionate ieri. Investitia a fost una considerabila si a fost posibila dat fiind ca fondurile au fost asigurate atat din bugetul spitalului, cat si din alte surse.

Mai exact, din suma totala investita, 436.000 de lei sunt fonduri de la Ministerul Sanatatii, aproximativ 361.000 de lei sunt venituri proprii ale Spitalului Judetean, 46.000 de lei sunt fonduri de la CJ Salaj, iar circa 108.000 de lei au fost asigurati de Compania Michelin SA Romania. Din totalul de peste 951.000 de lei investiti, suma de 786.000 de lei a fost destinata reparatiilor si modernizarilor capitale, iar diferenta de aproximativ 165.000 de lei a fost alocata dotarii cu aparatura specifica. De asemenea, SC Grovinvest SA s-a implicat in proiectul de modernizare si a furnizat paturile specifice sectiei, la un pret mai mic decat cel existent pe piata.

Potrivit sefului sectiei ATI din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Viorel Veres, noua sectie ATI are o capacitate de 18 paturi, fiind impartita in trei compartimente: primul compartiment este de Terapie Intensiva, cu cinci paturi speciale, destinate pacientilor cu cazuistica aparte (insuficienta de organe, n.r.) si un izolator cu un pat pentru pacientii care vor avea nevoi deosebite; al doilea compartiment este de Terapie Intensiva si Ingrijire Post-operatorie, totalizand noua paturi unde vor fi tratati pacientii post-operator care au patologie asociata si care necesita un anumit tip de ingrijire, mai ales ca pot dezvolta complicatii; al treilea compartiment este salonul post-anestezic, care va avea trei paturi si care va da putina intimitate bolnavilor care vor avea nevoie de o ingrijire post-operatorie de scurta durata, acestia putand fi ingrijiti si de apartinatori.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Salaj, Tiberiu Marc, a declarat, ieri, la receptia lucrarilor, ca lucrarile pentru modernizarea sectiei ATI au durat patru luni, ele fiind demarate la finele anului trecut. Potrivit lui Tiberiu Marc, in urmatoarele luni se va intocmi un proiect pentru reabilitarea si modernizarea blocului operator al Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, astfel incat unitatea spitaliceasca respectiva sa asigure cele mai bune conditii si un act medical de calitate pacientilor care au nevoie de interventii chirurgicale.

Recomandari

Alte Articole