Se contureaza o noua finala Tadici-Trefilov

Managerul Gheorghe Tadici vrea să joace cu orice preţ o nouă finală împotriva lui Evgheni Trefilov, cvadruplu campion mondial cu naţionala Rusiei, în prezent director tehnic la Lada Togljatti. Ar fi a doua finală care-i pune faţă-n faţă pe cei doi antrenori, după ce aceştia s-au mai întâlnit în 2005, la Campionatul Mondial din Rusia, unde naţionala condusă de Gheorghe Tadici a obţinut medalia de argint. “Sigur îl aduc pe Trefilov la Zalău, fie că va fi în semifinale, fie în finală. Mi-aş dori să ne întâlnim, iar meciul nostru să fie o reeditare a finalei mondiale de la Saint Petersburg, din 2005”, a declarat pentru Prosport, înaintea tragerii la sorţi din semifinale, managerul Gheorghe Tadici.

 

Pentru a ajunge în finala Cupei EHF, considerată a doua competiţie de nivel mondial intercluburi, după Liga Campionilor, HC Zalău va trebui să treacă în semifinale de spanioloaicele de la CB Mar Alicante. Clubul zălăuan a făcut primul pas în acest sens, ajungând la o înţelegere cu clubul din Alicante ca ambele manşe să se dispute la Zalău. “După îndelungi discuţii, cei de la Alicante au fost de acord cu propunerea şi cu oferta noastră, ca ambele meciuri să le jucăm la Zalău. Au intervenit însă cei de la forul european, care, în prima fază nu au fost de acord, spunând că la acest nivel nu se poate juca decât tur-retur, dar până la urmă au acceptat. Nu poate decât să ne bucure acest lucru, pentru că este clar că şansele noastre la calificarea în finală cresc. Va trebuie însă să ne pregătim foarte bine şi să abordăm cu maximă seriozitate ambele partide, pentru că Mar Alicante este o echipă bine închegată, cu o linie de nouă metri foarte bună. Îmi pare bine pentru club, dar şi pentru cei care ne apreciază şi ne susţin că vom juca la Zalău două semifinale de cupă eurpeană, ceea ce nu e puţin lucru.

<Reţeta> Consiliului Director al clubului a fost foarte bună şi ne dă posibilitatea să facem economii destul de mari, din punct de vedere financiar”, a declarat tehnicianul zălăuan.

CB Mar Alicante se situează în prezent pe poziţia a V-a în prima divizie spaniolă, iar în sezonul trecut al cupelor europene a jucat finala Cupei Cupelor, pe care a pierdut-o împotriva formaţiei maghiare FTC Budapesta.

 

HC Zalău şi-a reluat de ieri pregătirile, începând cu câte două antrenamente zilnice, iar la finalul săptămânii, managerul Gheorghe Tadici intenţionează să susţină două partide de verificare.

Recomandari

Alte Articole