„Școala Altfel” la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Târg de mărțișoare tradiționale, sâmbătă la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

În perioada 6-10 aprilie, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (CCAJS) va fi gazda mai multor activități în cadrul Programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. În toată această perioadă, elevii pot vizita expoziția de artă populară și interioare țărănești, diverse expoziții de artă, expoziția majorității cercurilor (navomodelism, creație confecții, acvaristică, muzică ușoară, balet, muzică populară, informatică, pictură/tapiserie, karting, tenis de câmp) de la Palatul Copiilor din Zalău, pot viziona filme artistice și pot participa la întâlniri cu scriitori sălăjeni.
Tot în cadrul „Școlii Altfel”, luni, 6 aprilie, de la ora 10, în Sala „Dialoguri europene” de la CCAJS va avea loc deschiderea festivă a Târgului Ofertei Educaționale „Pași în carieră”, organizat de Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj. Luni și marți, de altfel, elevii și părinții pot consulta oferta educațională expusă la standuri de liceele și colegiile din județ. Târgul menționat se va finalize miercuri, la ora 12, cu „Marșul carierei” în piața din fața prefecturii.

O expoziție de artă din lucrările artistului zălăuan Szabó Vilmos va fi deschisă la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, tot în cadrul programului „Școala Altfel”, începând din 7 aprilie. În cadrul expoziției vor fi susținute ateliere de gravură la care oferim elevilor doritori posibilitatea de a-și executa propriile tiraje (exemplare tipărite manual) de linogravură folosindu-se de negativele realizate de Szabó Vilmos. Atelierele vor fi susținute în zilele de miercuri – vineri între orele 10-13.

În 10 aprilie 2015 ,de la ora 17, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj va fi gazda unui cenaclu literar, o lectură publică cu poeţi și prozatori maghiari contemporani din Cluj Napoca și Târgu Mureș. Activitatea se va desfășura în sala „Dialoguri europene” a Centrului Cultural cu participarea redactorilor revistei literare „Látó”( http://www.lato.ro): Demény Péter, Dimény Lóránt, Kovács András Ferenc, Szabó Róbert Csaba és Vida Gábor. La această lectură publică organizată în cadrul programului cultural al Olimpiadei naţionale de limba şi literatura maghiară „Mikes Kelemen” sunt aşteptaţi toţi cei pasionaţi de literatură din Sălaj.

Recomandari

Alte Articole