Sărbătoarea „Fiii satului BORZA – din nou ACASĂ”, la prima ediție (duminică, 29 iunie) Reviewed by CD on . Parohia Ortodoxă Borza, în parteneriat cu Primăria Comunei Creaca, Consiliul Local Creaca și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vă invită duminică 2 Parohia Ortodoxă Borza, în parteneriat cu Primăria Comunei Creaca, Consiliul Local Creaca și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vă invită duminică 2 Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Sărbătoarea „Fiii satului BORZA – din nou ACASĂ”, la prima ediție (duminică, 29 iunie)

Sărbătoarea „Fiii satului BORZA – din nou ACASĂ”, la prima ediție (duminică, 29 iunie)

Sărbătoarea „Fiii satului BORZA – din nou ACASĂ”, la prima ediție (duminică, 29 iunie)

Parohia Ortodoxă Borza, în parteneriat cu Primăria Comunei Creaca, Consiliul Local Creaca și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vă invită duminică 29 iunie, cu ocazia hramului Bisericii „Sf. Petru și Pavel” din localitatea Borza, comuna Creaca, la lansarea monografiei satului Borza, precum și la inaugurarea Muzeului satului la școala primară din localitatea Borza. Cu ocazia acestor evenimente vor avea loc o serie de manifestări culturale dar și spectacole de muzică populară, printre invitați numărându-se Ansamblul Folcloric „Meseșul” Zalău și Ansamblul „Cununa” Jibou – cu soliștii lor, dar și Pavel Păușan, Alexandra și Alexandru Chira, Adelina Borzan, Georgiana Marinescu.

Programul complet al zilei de duminică:

DUMINICĂ, 29 iunie 2014

9.30 Întâlnirea fiilor satului la biserica nouă și participarea la slujba religioasă – hramul bisericii ortodoxe Sf. Apostoli Petru și Pavel

12.00 Parastas de pomenire a tuturor celor decedați sau a eroilor satului, acordarea unor diplome de merit celor trei preoți care au slujit sau slujesc la biserică (Avram Vasile, Nechita Claudiu, Oancea Cristian.

13.00 Lansarea monografiei satului, dezvelirea unei plăci omagiale și inaugurarea Muzeului Satului la școala din sat.

Primirea invitaților/musafirilor cu pâine, sare și pălincă de prune, în costum popular, a tuturor invitaților/musafirilor care vor veni la inaugurarea Muzeului Satului (cu această ocazie vor avea loc discursuri oficiale – organizatori, primar, autorități județene, invitați, sponsori, etc.)

13.00 Spectacol culinar – pentru a promova „brandul Borza”, „Duma Țăranul” și „Radu Ciobanul” vor face mămăligă la ceaun, vor servi musafirii cu pălincă, slănină, ceapă, pită de casă și bineînțeles caș și telemea de oaie. Și de ce nu, cu o friptură de miel…

16.00 Spectacol folcloric cu soliști sau ansambluri folclorice din județ: „Meseșul” Zalău, „Cununa” Jibou – cu soliștii lor). Prezentatorul spectacolului, comicul sălăjean Ioan Seleși.

Invitați speciali Pavel Păușan, Georgiana Marinescu, Alexandra și Alexandru Chira, Adelina Borzan.

20.30 – Discotecă în aer liber

22.00 – Foc de tabără

23.00 – Închiderea manifestărilor

foto: Wikipedia

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus