Salajul are doi campioni europeni la minifotbal

Pentru a doua oara consecutiv,Romaniaa devenit in acest weekend campioana europeana la minifotbal. In lotul pregatit de fostul arbitru, Tiberiu Lajos, s-au aflat si doi salajeni, Beko Gabor si Szeles Tibor. Ambii evolueaza in Liga I a campionatului de minifotbal din Salaj, primul la Rechinii Autoland Hosu, iar al doilea la Euroglia Nusfalau.

 La editia din acest an a Campionatului European, desfasurata la Tulcea, au fost prezente sapte reprezentative:Romania,Bulgaria, RepublicaMoldova, Cehia, Slovacia, Grecia si Cipru.

 Tara noastra a facut parte din grupa B, alaturi deBulgariasi Grecia, de care a dispus cu scorul de 5 – 0, respectiv 3 – 1.

 In sferturile de finala, “tricolorii” condusi de Tiberiu Lajos au castigat cu scorul de 4 – 1 in fata Slovaciei, dupa ce oaspetii conduceau la un moment dat cu 1 – 0. Cu acelasi scor au trecut si de RepublicaMoldova, in semifinale, in timp ce Cehia a dispus la penalty-uri, 6 – 5 de Grecia, dupa ce scorul era 1 – 1 la finalul timpului regulamentar.

 Partida cu Cehia, din finala, a fost una cat se poate de dramatica. Trebuie recunoscut caRomaniaa avut noroc, fiind condusa cu 3 – 1 cand mai erau patru minute de joc. “Tricolorii” au egalat pe final, iar la loviturile de departajare s-au impus cu 5 – 4.

 PentruRomaniaeste al doilea titlu european consecutiv.

 Salajul a fost reprezentat la acest Campionat European si de arbitrii Nicolae Chis Ciure si Gheorghe Ciule, cuplu considerat cel mai bun dinRomaniala minifotbal. Cei doi zalauani au arbitrat si finala dintreRomaniasi Cehia.

 La competitia de la Tulcea a fost prezent si fostul arbitru de fotbal, Ioan Onicas, vicepresedintele Federatiei de Minifotbal dinRomania.

Recomandari

Alte Articole