Sălaj: Pagube produse de inundații în weekend Reviewed by CD on . În noaptea de sâmbătă spre duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum a monitorizat situaţia operativă de pe cele trei cursuri importante de a În noaptea de sâmbătă spre duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum a monitorizat situaţia operativă de pe cele trei cursuri importante de a Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Sălaj: Pagube produse de inundații în weekend

Sălaj: Pagube produse de inundații în weekend

Sălaj: Pagube produse de inundații în weekend

În noaptea de sâmbătă spre duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum a monitorizat situaţia operativă de pe cele trei cursuri importante de apă din judeţul Sălaj, o atenţie deosebită fiind concentrată localităţilor aflate pe valea Someşului. În mai multe locaţii din judeţ de-a lungul Someşului s-au format zăpoare (între Chizeni şi Rus, între Turbuţa şi Ciocmani, localitatea Cliţ, Băbeni, Benesat, Cheud, Someş Odorhei) ce au ameninţat comunităţile respective prin riscul producerii unor inundaţii fiind alocate toate resursele disponibile pentru sprijinirea populaţiei, alături de pompierii gărzii Ileanda intervenind în sprijin şi pompieri de la Secţia Jibou, Detaşamentul Zalău şi grupa operativă a inspectoratului.
Sâmbătă noaptea au fost evacuate două persoane din localitatea Chizeni. Duminică dimineaţa o stână aflată pe malul localităţii Cliţ a fost înconjurată de apele râului Someş care a ieşit din matcă, murind aproximativ 700 de oi. Pagube însemnate au fost înregistrate în localitatea Gâlgău- 13 case avariate, 11 anexe, circa 300 ha de teren agricol, 12 fântâni, 70 de gospodării au rămas fără curent electric (la ora 17:40 a fost reluată furnizarea energiei electrice), 60 de găini moarte.
La această oră nu mai sunt formate poduri de gheată şi zăpoare pe râul Someş în judeţul Sălaj, apele fiind în retragere şi debitul în scădere.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus