Sălaj: Campanie pentru prevenirea furturilor din locuințe

În perioada septembrie-decembrie a.c., Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu o societate de asigurari., va lansa o nouă campanie de informare “Hoţii sunt creativi, fii preventiv!“ pentru prevenirea furturilor din locuinţe.

La nivelul judeţului Sălaj, campania se va desfăşura în municipiul Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei. Poliţiştii vor organiza acţiuni pentru diseminarea mesajelor preventive şi vor distribui tipărituri (afişe şi pliante) cu conţinut specific domeniului vizat.

Mesajele preventive ale campaniei invită cetăţeanul la cunoaşterea modurilor de operare cele mai frecvente utilizate de hoţi, precum şi la vigilenţă şi adoptarea măsurilor fundamentale de siguranţă a locuinţei şi a bunurilor personale. Conceptul creativ al campaniei se concentrează pe tema inventivităţii infractorilor care, pentru completarea actului infracţional găsesc metode din ce în ce mai ingenioase de a păgubi potenţialele victime.

Fiecare cetăţean consideră locuinţa ca fiind spaţiul în care se simte în securitate şi orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială, ci cu însuşi încălcarea acestui spaţiu intim de siguranţă personală.

Recomandari

Alte Articole