Sălaj: 100 de km de drumuri județene, cuprinși în cadrul unui traseu regional

Sălaj: 100 de km de drumuri județene, cuprinși în cadrul unui traseu regional

Alocarea financiară pentru drumurile judeţene în intervalul 2014-2020 este mai mică decât alocarea din perioada predentă, ca urmare judeţele din cadrul Regiunii de Nord-Vest au convenit să nu depună proiecte proprii, ci să participe la realizarea unui traseu regional, constituit exclusiv din drumuri judeţene, corelat cu Master Planul General de Transporturi a României şi cu planul de dezvoltare a Regiunii de Nord Vest.

Criteriul esenţial în stabilirea acestui traseu a fost asigurarea unei legături economice a comunităţilor aflate de-a lungul drumurilor judeţene cu reţeaua TEN-T. Corelarea cu alte proiecte, precum şi impactul economic al proiectului au fost alte elemente luate în calcul la construirea acestei iniţiative regionale.

Forma finală a proiectului a fost convenită între experţii tehnici ai ADR Nord Vest şi cei ai Consiliilor Judeţene din regiune, fiind supus spre aprobare în Consiliul de Dezvoltare Regional (CDR) în data de 20 aprilie.

Principalele propuneri al Consiliului Judeţean Sălaj pentru acest traseu sunt: DJ 108A limită cu judeţul Cluj – Buciumi – Agrij – Românaşi – intersecţie cu DN1 F; DJ 108D Crişeni – Cehu Silvaniei; DJ 191C Nuşfalău – Crasna – Creaca şi DJ 196 limită cu judeţul Satu Mare – Cehu Silvaniei – Benesat. Lungimea totală a drumurilor din Sălaj, parte a acestui proiect, este de circa 100 kilometri.

Recomandari

Alte Articole