Saci colorați pentru colectarea selectivă a deșeurilor în județul Sălaj

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “ECODES Sălaj” împreună cu operatorii de colectare şi transport din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Sălaj – Asocierea SC Brantner Environment SRL-SC Brantner Servicii Ecologice SRL şi Asocierea SC Cleanman SRL-SC Instal Ros SRL , şi cu UAT-urile de pe raza judeţului au demarat un proiect-pilot pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Primele UAT-uri vizate sunt Cizer și Treznea.
Demersul presupune distribuirea gratuită, în fiecare din cele aproximativ 1.500 de gospodării ale comunelor amintite, a câte trei saci de culori diferite pentru deșeuri reciclabile: galben – plastic/metal, albastru – hârtie/carton şi verde – sticlă. Ulterior, acestea sunt colectate de către operatorii de salubrizare și procesate în Centrul de Management Integrat de la Dobrin de către Operatorul TTPD (transfer – transport – prelucrare – depozitare).
În cadrul aceluiași proiect-pilot, reprezentanţii Adi Ecodes Sălaj, ai celor două primării şi ai operatorilor de salubrizare desfășoară campanii de informare a cetățenilor cu privire la modul de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și biodegradabile, graficul de colectare și tipurile de deșeuri ce pot fi colectate în cei trei saci.

Recomandari

Alte Articole