S-a predat ștafeta Invictus la Zalău

S-a predat ștafeta Invictus la Zalău

În anul Centenarului Unirii, Invictus România a promovat o ștafetă de peste 3300 de kilometri, care unește reședințele de județ, și acoperă țara pe trei trasee: roșu (Tulcea – Carei), galben (Giurgiu – Carei) și albastru (Timișoara – Carei), adică direcțiile de acțiune ale Armatei Române din al Doilea Război Mondial.
Cele trei trasee-culori se vor uni în data de 25 octombrie la Carei, ultima localitate eliberată la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, unde vor participa la festivitatea prilejuită de Ziua Armatei.

În data de 24 octombrie 2018, la ora 12:00 “Ştafeta Veteranilor” a ajuns de la Cluj Napoca în Zalău. În fața Primăriei Municipiului Zalău, s-a desfășurat ceremonialul oficial de predare a ștafetei, echipei Invictus Zalău. Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, cauză care sprijină militarii răniți în teatrele de operații să participe la Jocurile Paralimpice Invictus.

În semn de preţuire şi respect pentru toţi eroii și veteranii neamului, echipa Invictus Zalău va parcurge ultima etapă a traseului Giurgiu – Carei, purtând culoarea galbenă a drapelului de la Zalău la Carei și va participa la predarea Ştafetei Veteranilor pe 25 octombrie 2018. Membrii delegației din Zalău sunt Sava Claudiu, Morar Liviu, Magdaș Daniel, Turian Radu și Inceu Andreea.

Voluntarii au fost întâmpinați în acordurile fanfarei ”Promenada”, de conducerea Primăriei Municipiului Zalău, viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, alături susținătorii echipei, Inspectoratul Județean de Jandarmi Sălaj, Batalionul 317 Sprijin Logistic Voievodul Gelu, Biblioteca Județeană Sălaj, elevi și cicliști sălăjeni.

”În anul Centenar și de Ziua Armatei Române am rugat membrii Invictus România, purtători de ștafetă, să depună la monumentul ”Glorie ostașului roman” din Carei, odată cu steagul tricolor și aprecierea, cinstirea și omagiul cetățenilor din Zalău, față de cei care au luptat în cele două Războaie Mondiale.”, a declarat viceprimarul Teodor Bălăjel.

Recomandari

Alte Articole