România mai are de așteptat până va fi introdusă moneda unică europeană! Reviewed by CD on . În câțiva ani, România va adopta euro ca monedă! Asta a spus președintele Traian Băsescu vineri, în timpul vizitei sale în Berlin. Țara noastră va îndeplini mai În câțiva ani, România va adopta euro ca monedă! Asta a spus președintele Traian Băsescu vineri, în timpul vizitei sale în Berlin. Țara noastră va îndeplini mai Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»România mai are de așteptat până va fi introdusă moneda unică europeană!

România mai are de așteptat până va fi introdusă moneda unică europeană!

România mai are de așteptat până va fi introdusă moneda unică europeană!

În câțiva ani, România va adopta euro ca monedă! Asta a spus președintele Traian Băsescu vineri, în timpul vizitei sale în Berlin. Țara noastră va îndeplini mai devreme condițiile de aderare. Cu toate acestea, România are încă deficiențe în competitivitate.

Potrivit președintelui Traian Băsescu citat de cotidianul german Waz.de, România dorește să introducă peste patru sau cinci ani, moneda euro. “Scopul nostru, este să ne alăturăm zonei euro în 2018 – 2019. Cu certitudine criteriile de la Maastricht vor fi îndeplinite anul acesta”, a declarat președintele Traian Băsescu, vineri, în timpul unei vizite în Berlin. Țara noastră va îndeplini mai repede condițiile de aderare.
Președintele a făcut referire și la partea econimică arătând ca investițiile străine directe germane ale firmelor germane în România, sunt de 4,6 miliarde de euro, sunt investiții orietate în primul rând către industrie, și în mod deosebit, industria de echipamente pentru construcția de automobile, care au generat un număr mare de locuri de muncă în România. O altă zonă de interes pentru investitorii germani, a fost zona energiei, dar și zona serviciilor și a comerțului.
Nu suntem la faza unei complete integrări, însă, tendința continuă, este să fim parte a acestui întreg care poate deveni în cele din urmă Uniunea Europeană. Încă suntem în afara zonei euro și în afara zonei Schengen, ceea ce arată că procesul de integrare este unul în devenire.

Băsescu a „criticat” indirect politicienii străini

În ce-i privește pe imigranții calificați și necalificați din țara noastră, Băsescu a fost precaut, și i-a „beștelit” pe politicienii străini care ne arată cu degetul. Românilor nu le poate interzice nimeni să călătorească.
România a pierdut în ultimii ani, aproximativ 14.000 de medici și zeci de mii de profesioniști IT în diferite țări. Aceasta este o problemă: „Nu putem să privim cu plăcere această drenare de creiere din România către Germania şi nu numai, ci şi către Franţa, Marea Britanie, Olanda, Spania, Italia etc, însă nu ne putem opune ei şi nici nu vrem să ne opunem, pentru că România a dorit să aibă forţa de muncă integrată în piaţa forţei de muncă la nivelul UE”, a mai declarat șeful statului român Traian Băsescu în conferința de presă susținută în fața jurnaliștilor acreditați la Bundestag.
“Nu am vrea să mai auzim politicieni din unele ţări care ne reproşează doar faptul că vin cetăţeni de etnie romă în ţările lor, până la urmă am putea să auzim şi acest lucru dacă, simultan, ni s-ar mulţumi şi pentru banii pe care statul român i-a cheltuit să pregătească medici, ingineri IT şi multe alte specialităţi cu înaltă calificare.
Am vrea ca acest fenomen şi abordarea noastră corectă, să aibă şi reversul atunci când vorbim de oameni cu pregătire mai slabă sau din minoritatea romă din România, care adesea creează inconveniente de imagine şi României şi inconveniente de convieţuire ţărilor în care cetăţenii români de etnie romă se aşază, or se deplasează”, a mai spus Băsescu, vizibil deranjat de criticile recente aduse la adresa românilor.

Andreea POCOL

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus