Robert Parge a ratat pentru doar trei sutimi de secundă bronzul național

Robert Parge a ratat  pentru doar trei sutimi de secundă bronzul național

Atleții sălăjeni nu au reușit să câștige nicio medalie în prima reuniune atletică a Campionatului Național de sală a juniorilor 1.

În reuninunea programată în această dimineață au intrat în concurs patru sportivi de la Clubul Sportiv Școlar Zalău: Raul Crecan și Andrei Oneș (ambii la 1.500 m), Fucsko Florin și Robert Parge la 400 m, respectiv o alergătoare, Sarkany Rachel de la Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău.

Cea mai bună evoluție a aparținut alergătorului Robert Parge, sportiv antrenat de profesorul Nelian Ianchiș, care a fost totodată și ghinionistul zilei.
Prezent la startul cursei de 400 de metri, Robert a acoperit distanța în 50 de secunde și 26 de sutimi, rezultat în urma căruia s-a clasat pe locul 4 în clasamentul general al probei la numai 3 sutimi de secundă de ocupanții locurilor 2-3, Dobrică Denis (CSM Pitești) și Gașpar Florin (LPS Cluj), ambii cronometrați în 50”23., respectiv la 38 de sutimi de noul campion al României, Pâslaru Mihai de la CSS-CSM Ploiești (49”88.).
Cel de-al doilea sportiv zălăuan prezent la startul cursei de 400 de metri, Fucsko Florin, un tânăr aflat încă la vârta junirilor 2, a terminat cconcursul pe locul 21, cu timpul de 53”94., a noua performanță din concurs într-un clasament neoficial al juniorilor 2.

Urmărită a ghinion a fost și Sarkany Rachel. Tânăra vitezistă a Liceului Sportiv ”Avram Iancu„ Zalău a alergat în prima seria a probei de 60 de metri și a încheiat cursa pe poziția a II-a cu timpul de 8 secunde și 18 sutimi, fiind prima atletă din concurs aflată sub linia sportivelor calificate în finala probei câștigată de Ioana Gheorghe de la CSM Timișoara.
Dezamăgirea zilei a venit din partea experimentatului Raul Crecan. Prezent la startul cursei de 1.500 de metri unde era cotat printre favoriții la cucerirea unei medalii, elevul profesorului Nelian Ianchiș a abandonat competiția, iar colegul său de antrenament, Andrei Oneș s-a clasat doar pe locul 32 cu timpul de 4’31”24.

Mâine, în cea de-a doua reuniune a Campionatului Național, Clubul Sportiv Școlar Zalău va fi reprezentat în trei probe din concurs. Raul Crecan, Robert Parge şi Fucsko Florin vor fi prezenți la startul cursei de 800 de metri, Matei Florin va concura la proba de greutate unde va arunca cu bila de oțel de 6 kg, iar Robert Parge, Raul Crecan, Fucsko Florin și Andrei Oneș vor fi prezenți la startul celei de-a treia serii a cursei de ștafetă 4 x 2 tururi de pistă.

Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău va fi reprezentat duminică în concurs de Gruia Luca și Claudiu Gheorghe Meleg la 3.000 de metri.

Recomandari

Alte Articole