Rematul s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei CEV

Campioana României la volei masculin a obţinut miercuri seara calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV, terminând pe locul trei în Grupa B a Ligii Campionilor, cu patru puncte acumulate.

Remat Zalău a dispus în trei seturi de vicecampioana Belgiei, Euphony Asse Lennik, toate cele trei seturi fiind câştigate cu scorul de 25 – 20 de formaţia zălăuană.

Zălăuanii nu s-au putut bucura însă foarte mult de victoria favoriţilor lor, deoarece Rematul depindea de rezultatul dintre spaniolii de la Cai Teruel şi italienii de la Trentino PlanetWin365. Formaţia italiană s-a impus însă cu un categoric 3 – 0, astfel că Rematul merge mai departe în primăvara europeană. Cai Teruel şi Remat Zalău se află la egalitate de puncte, însă echipa condusă de Sordyl şi Macarie are avantajul setaverajului, 6 – 15, faţă de cel al spaniolilor, 6 – 16.

“Mă bucur foarte mult că am reuşit ceea ce ne-am propus în acest sezon în Champions League. Am obţinut primul punct, iar acum prima victorie şi, totodată, calificarea în Cupa CEV. În sport, ca şi în viaţă, trebuie să ai nevoie de şansă, însă aceasta nu vine decât la oamenii care pun suflet în ceea ce fac. A fost o victorie frumoasă miercuri seara şi s-a văzut clar diferenţa de valoare dintre noi şi echipa din Belgia. Mă bucur că au reuşit să se integreze repede în echipă şi cei doi jucători greci, care au avut o evoluţie bună. Vreau să felicit toţi jucătorii pentru jocul prestat, dar şi staff-ul tehnic şi administrativ. Noi am făcut mult cu buget mai mic decât alţii. Adevăraţii oameni fac lucruri mari cu bani puţini. E uşor să realizezi ceva cu bani mulţi. Le mulţumesc toturor care au fost alături de echipă până în acest moement, dar şi celor care ne-au criticat, pentru că acest lucru ne-a determinat să fim şi mai atenţi la ceea ce facem”, a declarat Liviu Ciupe, unul dintre acţionarii echipei Remaz Zalău.

“Sunt foarte fericit pentru această victorie. Am jucat bine, cu toate că nu am avut suficient timp să ne antrenăm în această formulă. Este prima victorie în Champions League a Rematului. Poate este un pas mic, dar unul foarte important”, consideră antrenorul Rematului, Mariusz Sordyl.

De cealaltă partem antrenorul belgienilor, Marko Klok, s-a arătat dezamăgit de faptul că echipa pe care o conduce nu va mai putea evolua în nicio competiţie europeană în acest sezon. “Am venit aici cu speranţa că vom câştiga, iar acum sunt foarte dezamăgit că nu vom mai evolua în nicio competiţie europeană. Rematul este o echipă foarte bună, care a evoluat foarte bine în partida de azi (n.r. miercuri)”.

Recomandari

Alte Articole