Rematul a inceput cu dreptul finala campionatului national

 Remat Zalau – CVM Tomis Constanta 3 – 2 (22, -17, 18, -17, 13)

Remat Zalau: Mihalcea, Maries, Nagy, Terzis, dias Massinatori, Sarikeisoglou, Feher – libero. Au mai evoluat: Mozer, Stoian si Pascan. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund)

Tomis Constanta: Maiyo, Bojovic, Dragos, Voinea, Lescov, Birau, Joel – libero. Au mai evoluat: Torcello, Mihaila – libero 2 si Began. Antrenori: Jorge Frederico Cannestracci (principal), Razvan Parpala (secund)

La capatul unui meci extrem de disputat, campioana Remat Zalau a reusit sa castige primul duel din finala Diviziei A1 la volei masculin, pe teren propriu, in fata celor de la Tomis Constanta. Scorul final a fost 3 – 2, dupa ce Rematul a avut 2 – 1 la seturi si a condus cu 9 – 5 in al patrulea partial. Tie-break-ul l-au inceput mai bine oaspetii, care au condus cu 4 – 2. Rematul a revenit insa si a condus cu 8 – 7 in momentul schimbarii terenurilor. La 9 – 7, antrenorul Tomisului, Jorge Frederico Cannestracci a cerut primul time-out, iar la 12 – 9, pe al doilea. Gruparea de la malul marii s-a apropiat la un punct, 12 – 11, moment in care a solicitat timp de odihna antrenorul Rematului, Mariusz Sordyl. La 13 – 12 l-a solicitat pe al doilea, dupa care s-a facut 14 – 12, iar in final campionii s-au impus cu 15 – 13.

Adrian Feher, libero Remat Zalău: “După cum am anticipat, este o finală extrem de disputată, care, cu siguranţă nu se va termina în trei meciuri. Constanţa Este o echipă foarte valoroasă şi va trebui să ne autodepăşim la fiecare meci pentru a o învinge. Azi am făcut un joc extraordinar, iar echipa care a luptat până la ultimul punct a ieşit învingătoare. Au fost momente când a condus şi Constanţa, pe fondul unei relaxări a noastre, dar ne-am revenit pe final şi am reuşit să câştigăm. Victoriile în cinci seturi contează de multe ori mai mult decât victoriile rapide, în trei seturi, pentru că sunt victorii de moral, care dor destul de mult când nu le realizezi. Aşa cum am mai spus, publicul din Zalău este cel mai frumos public din România. Este o plăcere să joci la echipa din Zalău”.

Serhan Cadâr, director executiv CVM Tomis Constanţa: “A fost un joc foarte echilibrat, care a fost decis în finalul setului cinci. Este bine că există astfel de jocuri şi în campionatul intern, cum a fost cel de azi. Într-adevăr, suntem cele mai bune echipe din campionat. Eu înţeleg faptul că echipa locală a încercat să facă un spectacol. Şi noi suntem adepţii spectacolului, dar spectacolul se face în timpii <morţi> ai meciului, nu în timpul jocului. În timpul meciului galeriile susţine echipele, dar o fanfară să cânte tot timpul în timpul unui meci nu mi se pare oportun. Cu sigurnaţă al doilea meci va fi la fel de strâns, dar sperăm ca victoria să fie de partea noastră”.

Recomandari

Alte Articole