Remat Zalau va juca a treia finala consecutiva, in Divizia A1

Remat Zalău, caştigătoarea ultimelor două ediţii ale campionatului Diviziei A1 la volei masculin, a obţinut sambătă seara calificarea in a treia finală consecutivă, eliminand in semifinale Unirea Dej, cu scorul general de 9 – 2. După ce s-au impus in primele două jocuri de la Zalău, voleibaliştii de la Remat s-au deplasat la Dej cu speranţa că vor reuşi să incheie conturile din semifinală la sfarşitul celui de-al treilea meci, ceea ce au şi reuşit. De cealaltă parte, dejenii sperau să facă un joc mult mai mult decat in intalnirile de la Zalău şi de ce nu, să trimită semifinala in meciul decisiv. Au reuşit să producă surpriza, insă numai in primul set, pe care l-au caştigat cu scorul de 25 – 20, după ce au condus la ambele time-out-uri tehnice (8 – 5, 16 – 12). Zălăuanii “s-au trezit” la timp şi au incheiat conturile după alte trei seturi. Al doilea parţial a fost caştigat de Remat la o diferenţă de patru puncte (21 – 25), campioana conducand şi la cele două time-out-uri tehnice (6 – 8, 12 – 16). Actul trei a fost unul foarte disputat. Dejul a condus cu 8 – 6 la primul time-out tehnic, iar rematul a avut avans minim la al doilea, 15 – 16. Scorul a fost strans pană spre final, tabela arătand 23 – 23, scor de la care campioana a reuşit să caştige două mingi consecutive şi să-şi adjudece setul (23 – 25).

La fel ca in setul doi, diferenţa a fost de patru puncte şi in ultimul parţial, 21 – 25, după ce Rematul a condus cu 3 – 8 şi 9 – 16 la cele două time-out-uri tehnice.

“Ne bucurăm că am terminat in trei jocuri disputa din semifinale, cu Unirea Dej, fiindcă vom avea mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti finala. Am inceput mai greu meciul, la fel ca primul de la Zalău, dar ne-am revenit rapid, iar problema invingătoarei nu s-a pus niciun moment. Aşteptăm să vedem cu cine vom juca finala”, a precizat antrenorul secund al Rematului, Ovidiu Macarie

Libero-ul campioanei, Adrian Feher, a precizat că obiectivul echipei din semifinale, de a caştiga in trei meciuri disputa cu Dejul, a fost indeplinit. “Am făcut un meci bun. Ne-am indeplinit obiectivul din semifinale, de a caştiga in trei meciuri duelurile cu Unirea Dej. Este bine pentru că aşa vom avea şi două zile libere la dispoziţie, după care ne vom relua antrenamentele, pentru a pregăti finala. Seturile au fost disputate, dar nu s-a pus problema invingătoarei. Ne-am revenit la timp şi am demonstrat că suntem o echipă mare”.

In cealaltă semifinală, după primele două meciuri Tomis Constanţa conduce cu scorul de 2 – 0.

Unirea Dej: Tofan, Coasă, Gheorghiţă, Şuşon, Cristudor, Dascălu, Rus – libero. Au mai evoluat: Dumitrache şi Halchin. Antrenori: Victor Lazăr (principal), Syilagy Tiberiu (secund).

Remat Zalău: Mihalcea, Mărieş, Nagy, Terzis, Massinatori, Sarikeisoglou, Feher – libero. Au mai evoluat: Paşcan, Stoian şi Laza. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund).

Recomandari

Alte Articole