Primarul Septimiu Turcas a premiat echipajul salajean de karting

Primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, a acordat, ieri, în cadrul unei festivităţi organizate la Primăria oraşului Şimleu Silvaniei, diplome şi premii în bani celor patru sălăjeni practicanţi ai karting-ului, care au obţinut rezultate deosebite la Campionatul Naţional.

 

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de şimleuanul Nagy Otto Eduard şi zălăuanul Adrian Todoran, aceştia devenind primii campioni naţionali din Sălaj la karting, de după Revoluţie. Cei doi au primit din partea primarului Septimiu Ţurcaş câte o diplomă de excelenţă şi câte un premiu în valoare de 200 de lei. De asemenea, vicecampionul naţional, zălăuanul Biro Peter a primit din partea primarului Septimiu Ţurcaş o diplomă şi un premiu în valoare de 150 de lei, iar fratele acestuia, Biro Tamas, ocupant al locului III, a primit diploma de excelenţă şi un premiu în valoare de 100 de lei. “Cred că este important să recunoaştem şi să răsplătim de fiecare dată performanţa, în orice domeniu. Cred că trebuie să le arătăm, măcar atât cât ne permit posibilităţile, recunoştinţă acestor tineri care ne fac cinste şi care, iată, poartă cu mândrie stindardul oraşului nostru peste tot pe unde merg. La rândul nostru ne mândrim cu ei şi cu cei care îi antrenează şi sper ca aceste performanţe să fie continuate şi multiplicate atât în karting şi alte sporturi, cât şi în celelalte domenii”, a declarat primarul Septimiu Ţurcaş.

 

Nagy Otto Eduard este elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar “Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei şi a obţinut titlul de campion naţional la categoria 125 cmc KZ. Adrian Todoran, elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, a devenit campion naţional la categoria 100 cmc juniori. Vicecampionul naţional la categoria mini 80cmc, Biro Peter, este elev la Şcoala Generală Simion Bărnuţiu Zalău, în timp ce fratele acestuia, Biro Tamas, este elev la Liceul “Gheorghe Şincai” din Zalau, obţinând locul trei la categoria 125 cmc KZ. Cei patru sportivi reprezintă Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei, iar în urma rezultatelor obţinute de aceştia, echipajul şimleuan s-a clasat pe locul trei în clasamentul general pe echipaje, depăşind cluburi cu tradiţie în acest sport, cum ar fi cele din Iaşi, Cluj, Suceava, Satu Mare, Oradea sau Baia Mare.

 

La Campionatul Naţional de Karting au participat peste 70 de piloţi din 30 de judeţe, iar Gala Campionilor a avut loc săptămâna trecută, la Turda, unde au fost prezenţi şi cei patru sălăjeni.

Recomandari

Alte Articole