Prima ediție a “Festivalului Național Tradiții și Obiceiuri Românești la Zalău – Cânt și joc pe plai străbun” (9-12 noiembrie) Reviewed by CD on . Primăria Municipiului Zalău, împreună cu Chef Adrian Szucs și Asociația Culturală Euro Est Alternativ, aduce în municipiul Zalău prima ediție a “Festivalului Na Primăria Municipiului Zalău, împreună cu Chef Adrian Szucs și Asociația Culturală Euro Est Alternativ, aduce în municipiul Zalău prima ediție a “Festivalului Na Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Prima ediție a “Festivalului Național Tradiții și Obiceiuri Românești la Zalău – Cânt și joc pe plai străbun” (9-12 noiembrie)

Prima ediție a “Festivalului Național Tradiții și Obiceiuri Românești la Zalău – Cânt și joc pe plai străbun” (9-12 noiembrie)

Prima ediție a “Festivalului Național Tradiții și Obiceiuri Românești la Zalău – Cânt și joc pe plai străbun” (9-12 noiembrie)

Primăria Municipiului Zalău, împreună cu Chef Adrian Szucs și Asociația Culturală Euro Est Alternativ, aduce în municipiul Zalău prima ediție a “Festivalului Național Tradiții și Obiceiuri Românești la Zalău – Cânt și joc pe plai străbun”, în data de 9, respectiv 10 – 12 noiembrie 2017, în parcarea adiacentă Primăriei Municipiului Zalău. O producție Masters of Flames Culinary Division România, cu participarea filialelor ACEEA Mureș, Cluj, București, Arad, Iași și Brașov.

Prima ediție a evenimentului își propune să îmbine degustările de produse tradiționale românești din preparate de porc (șorici, cârnați, jumări, caltaboș, maioș, coaste la grătar, pulpă umplută, gulaș, ciorbe, friptură la cuptor cu sosuri, ciolan la grătar, tochitură moldovenească, tocănițe ardelenești), gătite de Maeștrii Artei Culinare – Adrian Szucs-Mahete, Gianny Bănuță, Iulia Drăguț și Radu Zărnescu, în acordurile Fanfarei “Promenada” a Casei Municipale de Cultură Zalău, cu momentele artistice din spectacolele muzicale-coregrafice susținute de ansambluri folclorice și artiști sălăjeni, cât și din alte județe și cu expoziția de obiecte tradiționale culinare.

Deviza acestei prime ediții constă în promovarea și menținerea patrimoniului culinar românesc, promovarea și susținerea unei alimentații sănătoase bazate pe utilizarea produselor locale de calitate și promovarea produselor tradiționale românești prin punerea în valoare a tehnicilor de preparare autentice.

Festivalul așteaptă publicul iubitor de produse tradiționale românești, muzică și dans, pe parcursul celor 3 zile cu intrarea liberă, iar Maeștrii bucătari vor oferi participanților, în mod gratuit, 4.000 de porții pentru degustare, cât și multe alte surprize.

PROGRAM

JOI, 9 NOIEMBRIE 2017

La Casa Municipală de Cultură
Ora 13:00 – Atelier de creație
Ora 16:00 – Expoziție de pictură – expun copiii de la Cercul de pictură “ZalăuArt” al Casei Municipale de Cultură Zalău.

VINERI, 10 NOIEMBRIE 2017

Ora 14:30 – Deschiderea evenimentului – Asociația Culturală Euro Est Alternativ va prezenta echipele și ustensilele ce vor fi folosite de bucătari;
Ora 15:00 – Prezentarea costumelor populare
Ora 15:30 – Lansarea muzeului de obiecte ţărăneşti
Ora 18:30 – Tehnici de preparare a murăturilor/Sesiune de degustări pentru public
Ora 19:00 – Prăjirea jumărilor
Ora 19:30 – Degustare pentru public: jumări cu sare şi murături
Ora 20:00 – Prezentarea ceaunelor cu mâncărurile gătite de Maeştrii Artei Culinare
Ora 20:30 – Jarul Vrăjitoarelor – 100 kg de cartofi vor fi copţi în jarul vrăjitoarelor
Ora 21:00 – Sesiune de degustări pentru public oferită de Maeştrii Bucătari

Orele 17:00-21:00 Casa Municipală de Cultură
– Concert Fanfara “Promenada”
-Spectacol Muzical Coregrafic ,,Cânt și Joc pe Plai Străbun” susținut de ansambluri folclorice din județele: Sibiu, Mureș, Arad, Cluj, Maramureș, Sălaj cu Ansamblul Folcloric “Columna” și Ansamblul Artistic Profesionist “Porolissum”

SÂMBĂTĂ, 11 NOIEMBRIE 2017
Ora 11:00 – Prezentarea exponatelor din muzeul obiectelor din bucătăria ţăranului român,
demonstraţie: prepararea cârnaţilor olteneşti
Ora 11:30 – Simfonia condimentelor: prezentarea amestecurilor de condimente pentru carnea tocată
Ora 12:00 – Live Cooking Show: Adrian Szucs&friends
Ora 16:00 – Gătirea preparatului Pomana Porcului – 2.000 de porţii, discuţii libere despre Boiaua Afumată
Ora 17:30 – Prezentarea vinurilor fierte, sesiune de degustare pentru public
Ora 18:30 – Parada Somelierilor
Ora 19:00 – Comparaţie între reţetele de cârnaţi, degustare pentru public: cârnaţi prăjiţi în untură cu gogonele murate şi pâine de casă
Ora 19:30 – Sesiune de degustări pentru public: Pomana Porcului, 2.000 porţii
Ora 20:30 – Lansarea cazanului de palincă – producerea pălincii în direct
Ora 21:30 – Sesiune de degustări pentru public: Ţuica fiartă în diverse variante

Orele 16:00-18:30 vor evolua pe scenă:
Liceul de Artă “Ioan Sima” Zalău
Palatul Copiilor Zalău

Moment coregrafic susținut de:
Magic Girls Fanfara Liceului
Yellow Girls
Muzică ușoară susținută de soliștii:

Mitrasca Marc Andreica Alisa
Morar Cristiana Sabou Carla
Martin Patricia Haiduc Alexia
Gusa Adnana Ghile Alice

Muzică populară susținută de soliștii:
Prunian Denisa Ansamblul ,, Mugurelul”
Bărburaș Alexandra cu soliștii:
Blaga Denisa Criste Denisa
Maxian Raul Sabou Monica
Balanean Daiana Antal Alexandra
Mirișan Denisa
Satmari Andreea
Fizeșan Ioana
Gaidoș Andrei

DUMINICĂ, 12 NOIEMBRIE 2017
Ora 11:00 – Prezentarea exponatelor din muzeul obiectelor din bucătăria ţăranului român
Ora 12:00 – Tranşarea cărnii de porc
Ora 14:00 – Pregătirea mezelurilor – descrierea reţetelor
Ora 15:00 – 1800- Live Cooking Show Adrian Szucs&friends
Ora 18:00 – Prezentare de vinuri fierte, sesiune de degustare pentru public
Ora 19:00 – Încheierea evenimentului

Orele 13:00-16:00 Casa Municipală de Cultură
Concert Fanfara “Promenada”
Spectacol Muzical Coregrafic Susținut de: Ansamblul Folcloric “Columna” și Ansamblul Artistic Profesionist “Porolissum”
Claudiu Costinaș
Andreea Vălean Indrecan
Aurora Moga Popovici
Rodica Pop Seling
Ileana Domuța Mastan
Vasile Coca

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus