Premieră religioasă în a doua zi de Rusalii pe Valea Someșului. Moaștele Sfinților Nicolae și Nectarie vor fi aduse la Rus!

 Premieră religioasă în a doua zi de Rusalii pe Valea Someșului. Moaștele Sfinților Nicolae și Nectarie vor fi aduse la Rus!

Credincioșii de pe Valea Someșului vor avea parte în premieră de moaștele sfinților Nicolae și Nectarie chiar în a doua zi de Rusalii. Raclele cu moaștele celor doi sfinți, vor fi aduse la Rus de la Mănăstirea Strâmba chiar de către Arhimandritul Oțelea Grighentie – Starețul Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului din Strâma comuna Hida – Sălaj.
Astfel, o părticică din moaștele Sfinților Nicolae și Nectarie se află la Mănăstirea Strâmba, oseminte dăruite de către credincioși. ”Părintele le-a primit de la cineva; o bucățică din moaștele Sf. Nicolae care se află la Barri – Italia. L-am invitat pe părintele să ia parte la Hramul nostru și cu această ocazie aduce și moaștele”. În jur de șapte, opt preoți de pe Valea Someșului alături de Arhimandritul Oțelea și părintele protop Dan Drăgan din Jibou, vor oficia săvârșirea sfintei liturghii la biserica din Rus, a dat asigurări preotul paroh, duhovnicul satului Alexandru Bande. ”Pe această cale, fac apel la credincioșii care doresc să vină la noi la biserica din Rus să atingă sfintele moaște tămăduitoare de boli, mai ales cei aflați în suferință”. Cei care se pot deplasa până la Mănăstirea din Strâmba, e bine să știe că aceste moaște se află în permanență acolo, dar și alte moaște ale altor sfinți părinți.
Vă reamintim că un astfel de eveniment religios de pe Valea Someșului s-a petrecut anul trecut, când la biserica Adormirea Maicii Domnului din Ileanda a fost adusă pentru închinare credincioșilor prezenți la hramul bisericii, sora icoanelor făcătoare de minuni de la Nicula și Strâmba.

Recomandari

Alte Articole