Premieră pentru urologia sălăjeană

Este vorba despre prima intervenție laparoscopică 3D (pentru o afecțiune oncologică a prostatei) efectuată în Spitalul Județean de Urgență Zalău, la începutul lunii octombrie a acestui an.
Unul dintre acestea este organizarea unei prime ediții a Zilelor Urologiei Sălăjene – eveniment cu o participare de anvergură a specialiștilor din domeniu, la Zalău, în cadrul manifestării ajunsă la cea de-a XIX a ediție, Toamna Medicală Sălăjeană.

Dincolo de schimbul de informații și expertiza de specialitate care vor face subiectul prezentărilor și a dezbaterilor specialiștilor în urologie din țară participanți la manifestare, printre care amintim prezența Conf. Dr. Petruț Bogdan, Șef de lucrări dr. Stanca Vasile Dan, Asis. Univ. Dr. Todea Ciprian, dr. Feciche Bogdan, dr. Rusu Cristian, dr. Mihaly Zoltan, aceștia au asistat,prin intermediul unei transmisiuni în direct, prima de acest fel realizată în Zalău, așadar la prima intervenție laparoscopică 3D (prostatectomie radicală) efectuată în Spitalul Județean de Urgență Zalău de către o echipă medicală în tandem, de mentorat, și anume de către prof.univ.dr. Ioan Coman (Șeful Catedrei de Urologie, prorector UMF Cluj), invitat de onoare al manifestării, susținător al laparoscopiei si chirurgiei robotice urologice în România și formator de tineri specialiști care s-a aflat alături de fostul său student, rezident, actual medic specialist urolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, dr. Ioan Bogdan Juravle, promotor al acestui eveniment.

Recomandari

Alte Articole