Premieră în Letca! Pragul bisericilor din comună poate fi trecut acum, printr-un singur click!

Bisericile din cele 9 localități ale comunei Letca pot fi văzute sau vizitate acum din orice colț al lumii, chiar și prin intermediul telefonului mobil. Tehnologia aduce până în cele mai mici detalii, aproape de ochiul privitorului, picturile interioare sau farmecul peisajului în care sunt amplasate. Toate acestea au devenit posibile prin TURUL VIRTUAL realizat de către Primăria comunei, prin Centrul de Informare și Promovare Turistică din Letca.

Vezi aici: TURUL VIRTUAL AL BISERICILOR 

Salba lăcașurilor de cult din comuna Letca, numără 16 biserici  ale cultelor ortodox, greco-catolic și penticostal. Dacă cele mai noi au fost construite după anul 1990, cele mai vechi pot fi admirate în toată splendoarea lor, ca monumente istorice.

Liviu Dorel MAN, primarul comunei Letca:”Centrul de Informare și Promovare Turistică recent inaugurat, are ca obiectiv tocmai promovarea valoarilor turistice din comună și împrejurimi. Pe lângă pitorescul satelor de deal, bisericile sunt un alt punct de atracție turistică. Prin acest TUR VIRTUAL,  ne propunem să aducem mai aproape, în prim plan dacă se poate spune, frumusețea acestor biserici dar și specificul religios din comunitatea noastră. Ne bucurăm că am reușit acest lucru, prin care iubitorii de arhaic și frumos din lumea întreagă pot fi prezenți de acum, virtual bineînțeles, pe meleagurile și în bisericile noastre. În anul sărbătoririi Marii Uniri dar și cu prilejul Sfintelor Sărbători de iarnă, acest tur virtual dorim să ajungă în casele și inimile tuturor!”

Mircea MUREȘAN

Recomandari

Alte Articole