Prea saraci pentru a cumpara rechizite scolare

Aproape 200.000 de lei au fost alocati pentru achizitionarea de pachete de rechizite scolare, in anul de invatamant urmator, ce vor fi acordate gratuit elevilor salajeni care provin din familii cu venituri reduse, cu peste 60.000 de lei mai putin decat anul trecut. Suma a fost repartizata Inspectoratului Scolar Judetean Salaj prin Ordinul Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului numarul 3.997 din 5 mai 2012.

Fondurile alocate in acest sens au fost reduse odata cu scaderea numarului de beneficiari estimat pentru anul de invatamant urmator. Si anume, daca la inceputului anului scolar in curs au primit rechizite scolare peste 10.000 de elevi, pentru anul urmator de invatamant sunt estimati cu aproximativ 1.000 mai putin.

Inspectorul scolar general Ioan Abrudan a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca la nivelul judetului sunt estimati ca beneficiari ai pachetelor de rechizite, in anul de invatamant ce urmeaza, peste 9.000 de elevi din clasele primare si de gimnaziu. “Potrivit legislatiei in vigoare, au dreptul la rechizite scolare elevii din invatamantul de stat primar si gimnazial, inscrisi la zi. O alta conditie este ca beneficiarii sa provina din familii ale caror venituri per membru, calculate pentru luna iunie, sa nu depaseasca 50 la suta din salariul de baza minim brut pe tara. In Salaj, au fost estimati ca beneficiari in jur de 9.100 elevi”, a declarat Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, au fost repartizati pentru scolile din judet 199.799 de lei. Valoarea pachetelor se stabileste in functie de nivelul de invatamant, astfel: valoarea maxima pentru un pachet acordat elevilor din invatamantul primar este de 25 de lei, in timp ce valoarea maxima pentru un pachet acordat elevilor de gimnaziu este de 30 de lei.

Anul trecut scolar, un total de 10.250 de elevi cu o situatie materiala precara au primit gratuit rechizite scolare in valoare totala de 265.247 de lei.

Recomandari

Alte Articole