Poliţiştii zălăuani au reţinut aproape 70 de permise de conducere în două săptămâni

Peste 36.000 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri sălăjeni în 2017

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu colegii lor de la structura de ordine publică şi cei de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău au desfăşurat, pe parcursul a două săptămâni, mai multe acţiuni ce au avut ca scop siguranţa traficului rutier. Celor care au pus în pericol siguranţa circulaţiei, le-au fost aplicate aproape 1000 de sancţiuni contravenţionale. Aproape 70 de permise de conducere au fost reţinute.

În perioada 15-31 ianuarie 2021, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 973 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la suma de 190780 lei.

De asemenea, pentru abateri contravenţionale grave, sancţionate de lege şi cu suspendarea dreptului de a conduce, au fost reţinute 66 permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, 14 pentru nerespectarea regimului de viteză, 12 pentru depăşiri neregulamentare, patru pentru neacordare de prioritate vehiculelor, patru pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Totodată, pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau fără poliţă de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, au fost retrase, până la remedierea cauzelor, un număr de 18 certificate de înmatriculare.

Recomandari

Alte Articole