Phoenix Şimleu Silvaniei a promovat în Divizia A1

Phoenix Şimleu Silvaniei şi LPS CSS Bihorul Oradea sunt echipele nou-promovate în Divizia A1 de volei masculin
Phoenix Şimleu Silvaniei, formaţia organizatoare, a început cu stângul turneul de baraj pentru promovarea în Divizia A1 de volei, desfăşurat în noua sală de sport “Silvania”, pierzând cu scorul de 3 – 1 partida de vineri, cu CSS LPS Bihorul Oradea, echipă ce a terminat sezonul pe primul loc în Seria Vest a Diviziei A2. Şimleuanii au început bine meciul, câştigând primul set cu 25 – 23. Accidentarea lui Mircea Abraham a contat însă enorm în jocul şimleuanilor, care nu au mai reuşit să câştige niciun set fără fostul component al echipei naţionale pe teren. Orădenii au speculat imediat greşelile din jocul echipei şimleuane, câştigând următoarele trei seturi şi, totodată, meciul. CSS LPS Bihor a câştigat cu scorul de 25 – 20 actul secund, iar în al treilea parţial gazdele au avut două mingi de set, la 24 – 22, de care nu au ştiut să profite. Actul patru a fost câştigat cu 25 – 21 de bihoreni.
În celălalt meci al primei zile, CSM Suceava, ocupanta primului loc în Seria Est la finalul sezonului, a câştigat cu un categoric 3 – 0 (15, 18, 20) în faţa colegei de serie, Ştiinţa Bacău.
În a doua zi, sâmbătă, CSS LPS Bihorul Oradea s-a impus în cinci seturi în faţa celor de la CSM Suceava, 3 – 2 (15, -19, 20, -21, 9) după un meci destul de disputat.
Phoenix Şimleu Silvaniei a obţinut prima victorie, învingând în al doilea meci cu scorul de 3 – 0 Ştiinţa Bacău, formaţie ce nu mai avea nicio şansă la promovare, indiferent ce rezultat ar fi înregistrat ieri după-amiază. Primele două seturi au fost disputate, şimleuanii câştigând la 23, iar al treilea parţial a fost la discreţia echipei de sub Măgura, care a câştigat setul la 13.
Ieri, în ultima zi a turneului, CSS LPS Bihorul Oradea a pierdut cu scorul de 3 – 2 meciul cu  Ştiinţa Bacău, după ce a condus cu 2 – 0.  Al doilea meci a pus faţă-n faţă Phoenix Şimleu Silvaniei şi CSM Suceava, un meci crucial, care avea să stabilească a doua promovată în Divizia A1. Echipa pregătită de Mircea Abraham şi Marius Oniga s-a mobilizat foarte bine şi şi-a adjudecat victoria după numai trei seturi: 3 – 0 (19, 16, 22).  Vom reveni cu alte detalii în ediţia de mâine.

Recomandari

Alte Articole