Peste 600 de activităţi preventive desfăşurate de polițiștii rutieri sălăjeni, în 10 luni

Alege viața! Nicio persoană rănită în accidente de circulaţie, ieri în județul Sălaj

Peste 600 de activități preventive au fost desfășurate de polițiștii rutieri, în cele 10 luni ale acestui an, în vederea creşterii nivelului de cunoaştere şi respectare a regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi pentru conştientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă normele rutiere.

În ciuda tuturor acestor demersuri, pe raza judeţului s-au produs 128 de accidente de circulație grave, urmările acestora constând în 30 de persoane decedate şi 120 rănite grav.

Principala cauză generatoare de accidente rutiere este viteza neadaptată la condiţiile de drum, faptă care a înregistrat 23 de accidente grave, soldate cu şase morți și 22 răniţi grav.

Din cauza nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști, în perioada de referinţă s-au înregistrat 17 accidente grave, urmările constând în trei persoane decedate și 14 rănite grav, fapt care clasifică această cauză pe locul doi.

Cea de-a treia cauză o constituie abaterile comise din vina pietonilor, care a înregistrat 10 accidente grave soldate cu un mort şi nouă răniţi grav.

Din totalul accidentelor de circulație grave înregistrate pe raza județului, în opt cazuri, soldate cu un mort și şapte răniți grav, autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior.

Recomandari

Alte Articole