Peste 200 de permise de conducere reţinute de polițiștii sălăjeni în perioada sezonului estival

33 de infracţiuni de conducere fără permis constatate de poliţiştii sălăjeni în primele nouă luni ale anului

În perioada 1-28 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2019.

Astfel, în perioada de referință, polițiștii au constatat 288 de infracţiuni, din care 40 la regimul circulaţiei rutiere, 116 contra patrimoniului (furturi, distrugeri), iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, oamenii legii au aplicat 358 de sancțiuni contravenționale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 4062 de sancțiuni, din care 40 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 1173 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri (depăşiri neregulamentare, neutilizarea centurii de siguranţă etc.).

De asemenea, au fost reţinute 213 de permise de conducere (63 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 75 de certificate de înmatriculare.

Recomandari

Alte Articole