Peste 200 de intervenţii la evenimente efectuate de polițiștii sălăjeni în sezonul estival

Fetiță de 5 ani lovită de un autoturism în Zalău

Polițiștii din Sălaj au continuat acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2020. Poliţiştii au intervenit la peste 200 de sesizări, au reţinut peste 80 de permise de conducere şi au retras zeci de certificate de înmatriculare.

În perioada 3-9 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2020.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au intervenit la 209 sesizări ale cetăţenilor, 195 dintre acestea au fost prin apelul de urgenţă 112.

De asemenea, în materie penală, polițiștii au fost sesizaţi despre comiterea a 79 de infracţiuni, din care 11 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 32 contra patrimoniului (furturi, distrugeri, tâlhărie), iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni. 16 persoane au fost prinse în flagrant. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate 34 de persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, poliţiştii au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 1270 de sancțiuni, din care 15 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 372 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 81 de permise de conducere (31 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 34 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au mai fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 şi 91 la alte acte normative, fiind confiscate bunuri în valoare de 1158 lei.

Valoarea totală a contravenţiilor se ridică la suma de 481794 lei.

Recomandari

Alte Articole