Peste 170 de permise de conducere reţinute de polițiștii sălăjeni în cadrul acţiunii Sezon Estival

Sărmășag: S-a rănit grav, după ce a ajuns cu motocicleta în șanț

În perioada 10-23 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2020.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au intervenit la 383 de sesizări ale cetăţenilor, 352 dintre acestea au fost prin apelul de urgenţă 112.

De asemenea, în materie penală, polițiștii au fost sesizaţi despre comiterea a 165 de infracţiuni, din care 22 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 66 contra patrimoniului (furturi, distrugeri, tâlhărie), iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni. 18 persoane au fost prinse în flagrant. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate 83 de persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, poliţiştii au aplicat 410 de sancțiuni contravenționale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 2648 de sancțiuni, dintre care 22 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 898 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 175 de permise de conducere (82 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 73 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au mai fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 şi 253 la alte acte normative, fiind confiscate bunuri în valoare de 2351 lei.

Valoarea totală a contravenţiilor se ridică la suma de 1121160 lei.

Recomandari

Alte Articole