Peste 1000 de participanti la editia a doua a Zilei Sportului TenarisSilcotub

Ziua Sportului a avut loc si in acest an la Zalau, dupa ce, in urma cu un an, TenarisSilcotub organiza in premiera un astfel de eveniment in orasul de la poalele Mesesului. In acest an a fost prima editie internationala, alaturi de comunitatea din Zalau si angajatii TenarisSilcotub din Zalau, fiind prezenti angajati ai firmei Tenaris din 11 tari: Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Statele Unite ale Americii si Uruguay.

Daca la editia precedenta, invitati speciali au fost multipla campioana la atletism Gabriela Szabo si Diana Oprea, campioana mondiala la fitness, in acest an, organizatorii evenimentului i-au avut ca invitati speciali pe Ghita Muresan, singurul baschetbalist roman care a evoluat in NBA si Marius Urzica, multiplu campion mondial si campion olimpic la gimnastica. Ambii invitati speciali au tinut sa scoata in evidenta ca evenimentul organizat de TenarisSilcotub este unul deosebit, mai ales ca tot mai multi copii aleg alte preocupari, in detrimentul sportului. “Este o mare onoare sa fiu astazi aici, alaturi de dumneavoastra. Multumesc celor de la TenarisSilcotub ca s-au gandit si la mine. Este un lucru extraordinar si tin sa felicit TenarisSilcotub pentru organizarea unui astfel de eveniment. Din pacate, se stie foarte bine ca tot mai putini copii se indreapta catre sport si poate ca este un semnal de alarma, in primul rand pentru parinti. Ei pot sa-i indrume insa de la o varsta frageda catre un anumit sport”, a declarat Marius Urzica la conferinta de presa.

“Sunt onorat sa fiu aici, la evenimentul organizat de TenarisSilcotub. Sunt onorat sa fiu alaturi de campionul olimpic Marius Urzica, pentru ca eu nu am avut niciodata sansa sa joc la Olimpiada. Am fost doar la mondiale. La Zalau este o traditie in volei si handbal. Nu stiu cum stati cu fotbalul la Zalau, dar cel mai important este ca toata lumea sa inteleaga ce inseamna cu adevarat sportul. Sportul da sanatate, caracter, ii ajuta pe copii sa se integreze mult mai bine in societate si iti da acea energie pozitiva care te face sa devii mai rapid in tot ceea ce faci si gandesti. Intotdeauna ma simt bine la un eveniment sportiv, indiferent cine-l organizeaza. Ma simt bine unde se face sport. Acolo este locul meu. Ce face TenarisSilcotub pentru Zalau este un lucru foarte mare. In ziua de azi foarte multi copii sunt mai atrasi de jocurile pe calculator si de televizor decat de sport. Este o competitie foarte mare intre sport si jocurile de pe internet, care sunt foarte atractive, pentru ca acolo copilul nu mai depune efort fizic. Noi insa trebuie sa castigam competitia de a face sport”, a precizat si uriasul Ghita Muresan.

Daca la prima editie au fost prezenti 700 de participanti, la editia din acest an, numarul doritorilor de miscare a depasit pragul de 1000. S-au organizat doua crosuri, unul de zece kilometri, la care au luat startul si atleti cunoscuti, de la diferite cluburi din Romania, si crosul de trei kilometri. Organizatorii au acordat la final premii in bani pentru primii trei clasati la fiecare categorie. Locul intai a fost premiat cu 1.000 de lei, locul doi cu 750 de lei, iar cei care au terminat cursa de zece kilometri pe locul trei, au intrat in posesia sumei de 500 de lei.

Castigatorilor crosului de trei kilometri li s-au acordat cate un voucher in valoare de 500 de lei pentru locul intai, 350 pentru locul doi si 250 de lei pentru locul trei. Pe langa cele dou crosuri, pe platoul din fata Prefecturii au fost amplasate terenuri de baschet, minifotbal si volei, numarul celor inscrisi la cele trei discipline sportive fiind destul de mare.

In cadrul evenimentului a fost organizata si o tombola, premiile constand in camere video, aparate foto, steppere, rachete de tenis de camp si mingi pentru fitness Magic Ball.

Editia din acest an a evenimentului Ziua Sportului a fost organizata de TenarisSilcotub in parteneriat cu Primaria Municipiului Zalau, Consiliul Judetean Salaj, Federatia Romana de Atletism, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj si Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj.

 

Recomandari

Alte Articole