Peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate ieri de polițiștii sălăjeni

Accidente produse din cauza vitezei în Letca și Crișeni

Polițiștii sălăjeni au acționat marți, 25 august, pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime şi/sau pagube materiale însemnate, ce au loc pe drumurile publice în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

Analiza accidentelor rutiere produse la trecerile la nivel cu calea ferată în perioada 1 ianuarie – 15 august a.c., relevă faptul că, la nivel naţional, s-au înregistrat 21 de accidente de circulaţie, care au avut ca principală cauză de producere nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, soldate cu 6 morţi, 15 răniţi grav şi 36 răniţi uşor.

În perioada menționată, la nivelul judeţului Sălaj, nu s-au înregistrat astfel de evenimente, însă, pentru prevenirea şi combaterea în continuare a acestei cauze generatoare, polițiștii din cadrul structurilor rutiere și de transporturi, din întreg judeţul, au desfășurat marți, 25 august, activități privind respectarea normelor impuse la trecerile la nivel cu calea ferată.

Principalele obiective ale acțiunii a fost prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate, ce au loc pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație instituite în zonele menționate anterior.

În urma acestor activități, polițiștii au constatat o infracțiune și au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale, în sumă de 48.720 lei, din care 17 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. Pentru încălcarea codului rutier, oamenii legii au reținut cinci permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Exemple:

T. Vasile, de 28 ani, din Jibou, conducea autoturismul dinspre strada 1 Mai și a trecut peste pasajul de trecere la nivel cu calea ferată Jibou – Baia Mare, semnalizat cu semnale luminoase aflate în funcțiune cu lumini roșu intermitent.

În aceeași zi, N. Florin, în vârstă de 24 ani, din comuna Surduc, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul prin același loc, încălcând aceeași regulă de circulație.

Cei doi tineri au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare de 1.050 lei, fiecare, la OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Totodată, ca măsură complementară, permisul de conducere a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Recomandari

Alte Articole