Paula Todoran s-a clasat pe locul doi la maraton

Atleta legitimata la Clubul Sportiv Municipal Zalau nu a avut o evolutie foarte buna la editia din acest an a Campionatului National de maraton, chiar daca s-a clasat la final pe pozitia secunda, castigand medalia de argint.

 

Timpul inregistrat de Paula Todoran este de 2 ore, 43 de minute si 28 de secunde, insa sportiva antrenata de Mirel Seisanu a declarat inaintea maratonului sa-si doreste ca timpul de la final sa fie cat mai aproape de 2 ore si 40 de minute. “A fost un traseu greu, care, cel putin pe mine m-a afectat, fiindca au fost multe bucle. Si vremea a fost nefavorabila, fiindca a plouat si a suflat vantul pe toata durata maratonului, iar afara nu erau mai mult de 9 grade. Am avut si niste dureri intestinale, ceea ce m-a afectat cel mai tare”, a explicat atleta zalauana.

 

Desi CSM Zalau ar fi trebuit sa puncteze si la echipe, clubul zalauan nu a avut in cele din urma ca reprezentanta la acest concurs decat pe Paula Todoran. Motivul se pare ca este o accidentare suferita de Alina Nituleasa in saptamana dinaintea concursului, iar in aceste conditii nici Mihaela Prundus Botezan nu s-a mai prezentat la start.

 

In aceasta saptamana, Paula Todoran va efectua un program de refacere, dupa care va incepe pregatirile pentru Cupa Romaniei, concurs de cros ce este programat in 29 octombrie, la Baile Felix. “Este foarte greu sa treci de la maraton la cros intr-o perioada atat de scurta. Saptamana aceasta voi face doar refacere, fiindca un maraton te solicita foarte mult, dupa care voi incepe pregatirile pentru Cupa Romaniei, unde imi propun tot o clasare pe unul din primele trei locuri”.

 

In cadrul cursei de duminica, desfasurata la Bucuresti, a fost organizat si Campionatul International de maraton, Paula Todoran clasandu-se pe locul sase la final.

 

La maratonul de la Bucuresti a luat startul si Simona Maxim, atleta zalauana devenind campioana nationala la echipe cu CSM Onesti.

Recomandari

Alte Articole