O mie de copii, depistati cu pneumonii si viroze

Temperaturile oscilante care au caracterizat ultimele zile, insotite de precipitatii si vant, au dat batai de cap salajenilor, circa 1.500 dintre ei fiind depistati cu viroze si pneumonii. Cei mai afectati raman si de aceasta data copii, 958 de imbolnaviri fiind diagnosticate la grupa de varta 0 – 14 ani, a declarat a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Mihai Cheseli. „In saptamana 28 noiembrie – 4 decembrie, s-au inregistrat 1.406 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in crestere cu 1 la suta fata de saptamana anterioara, si 79 de cazuri de pneumonii acute, reprezentand o scadere cu 19 la suta fata de intervalul anterior”, a declarat purtatorul de cuvant.

Din totalul de bolnavi, pentru 56 de persoane medicii au recomandat internarea, restul urmand tratament in regim ambulatoriu.

Specialistii MS recomanda populatiei ca in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal, pentru evitarea imbolnavirilor.

Deocamdata, de la inceputul campaniei de vaccinare antigripala pentru sezonul rece 2012 – 2012, au fost imunizate gratuit 4.289 de persoane. Pana in prezent, la nivel de judet nu s-a inregistrat niciun caz de imbolnavire cu gripa.

Recomandari

Alte Articole