O firma salajeana foloseste, ilegal, cianura

O firma din Salaj a fost depistata, in timpul unui control efectuat de politistii salajeni si inspectorii Comisariatului Garzii de Mediu, ca folosea ilegal, in procesul de productie, cianura de potasiu, o substanta toxica periculoasa. Pe langa aceasta, a fost constatata si o alta infractiune: societatea comerciala nu a luat masuri pentru eliminarea totala ecologica a deseurilor rezultate.
Controlul a avut loc in perioada 1-29 august si a urmarit prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul substantelor periculoase. „A fost un control pe care l-am desfasurat in comun cu Inspectoratul de Politie Judetean Salaj si in cadrul caruia a fost depistata o firma care folosea ilegal cianura de potasiu, care este o substanta chimica periculoasa”, a declarat comisarul sef al Comisariatului Garzii de Mediu Salaj, Csutak Nagy Erzsebet.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Maria Cristea, ne-a declarat ca firma respectiva desfasura activitati fara indeplinirea conditiilor legale. „Au fost constatate doua infractiuni: detinere fara drept de substante toxice si neindeplinirea masurilor de eliminare totala ecologica a deseurilor provenite in urma folosirii substantelor periculoase. Potrivit legislatiei in vigoare, in cauza se continua cercetarile sub aspectul savarsirii celor doua infractiuni amintite anterior”, a declarat purtatorul de cuvant.
Maria Cristea a spus ca in cadrul aceluiasi control au fost verificati alti opt agenti economici din judet, constatandu-se ca acestia desfasoara activitati legale.

Recomandari

Alte Articole