O femeie din Zalău – victimă a unei înşelăciuni prin metoda „Accidentul”

O femeie din Zalău - victimă a unei înşelăciuni prin metoda „Accidentul”

În ciuda mediatizării unor cazuri similare şi a numeroaselor recomandări preventive adresate, înregistrăm în continuare plângeri de la persoane înşelate prin aşa-zisa metodă a “Accidentului”.

În data de 22 noiembrie a.c., o femeie din Zalău a sesizat Poliţia relatând faptul că, în jurul orei 11.30, a fost sunată de pe un număr necunoscut, de către un bărbat care s-a recomandat a fi avocat Drăgan Daniel din Cluj-Napoca. Acesta i-a cerut să–i trimită 9.000 lei prin Western Union, sumă necesară pentru eliberarea fiului ei, care a fost implicat într-un accident rutier şi este arestat în Anglia.

Fără a-şi contacta fiul, femeia s-a dus la o unitate bancară şi a trimis banii. A fost sunată din nou de acelaşi bărbat care a confirmat că a primit banii, însă i-a spus că a apărut o problemă în privinţa victimei acidentului, şi anume că aceasta trebuie transportată la o clinică medicală privată, costurile ridicându-se la 10.000 lei.

Femeia a plecat din nou spre bancă, însă pe drum i-a cerut insistent bărbatului să i-l dea la telefon pe fiul ei. Abia când a auzit vocea “presupusului” fiu, şi-a dat seama că a fost înşelată.

Sfatul poliţiştilor este acela de a lua imediat legătura cu rudenia care a făcut subiectul apelului telephonic. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale persoanelor implicate într-un accident rutier. Dacă nu reuşiţi să luaţi legătura cu rudele despre care aţi aflat că li s-a întâmplat ceva, solicitaţi o întâlnire directă cu apelantul pentru a-i da banii şi, în acelaşi timp, sunaţi la 112, cerând ajutorul Poliţiei. Nu expediaţi sume de bani pe numele unor persoane necunoscute, pentru că existe şanse foarte mari să nu le mai recuperaţi.

Recomandari

Alte Articole