Numarul virozelor si pneumoniilor este in scadere

Prima jumatate a lunii aprilie a fost caracterizata printr-o scadere a numarului de viroze si pneumonii in Salaj, se arata intr-un comunicat de presa remis ieri de Directia de Sanatate Publica. „In saptamana 9 – 15 aprilie 2012, s-au inregistrat 1.060 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 119 cazuri de pneumonii acute, in scadere cu 20,66 la suta fata de intervalul de sapte zile anterior. Cele mai afectate au fost grupele de varsta 5-14 ani – inregistrandu-se 348 de cazuri, 15-49 de ani – inregistrandu-se 282 de cazuri si 2-4 ani – cu 223 de cazuri”, se arata in comunicatul de presa respectiv.

Din totalul de bolnavi, pentru 69 de persoane medicii au recomandat internarea, restul urmand tratament in regim ambulatoriu

Potrivit sursei citate, in acest sezon rece, la nivel de judet nu a fost depistat niciun caz de gripa, spre deosebire de iernile trecute, cand gripa a dat iama printre salajeni si a facut chiar victime. De asemenea, trebuie precizat ca in aceasta iarna, au fost imunizate antigripal peste 10.300 de persoane din Salaj.

Recomandari

Alte Articole