Numarul virozelor si al pneumoniilor, in scadere

Prima saptamana a lunii martie a fost caracterizata printr-o scadere a numarului de viroze si pneumonii, iar situatia per ansamblu a fost mult mai buna decat cea inregistrata cu sapte zile in urma. Cele mai multe imbolnaviri au fost depistate si de aceasta data la copii. „In saptamana 27 februarie – 4 martie 2012, s-au inregistrat 1.920 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in scadere cu 2 la suta fata de saptamana precedenta, si 240 de cazuri de pneumonii acute, in scadere cu 3 la suta fata de intervalul de sapte zile anterior. Cei mai afectati au fost copiii, cu 1.323 de imbolnaviri inregistrate la grupa de varsta 0 – 14 ani”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Salaj.

Din totalul de bolnavi, pentru 116 de persoane medicii au recomandat internarea, restul urmand tratament in regim ambulatoriu.

Potrivit sursei citate, in acest sezon rece, la nivel de judet nu a fost depistat niciun caz de gripa, spre deosebire de iernile trecute, cand gripa a dat iama printre salajeni si a facut chiar victime. De asemenea, trebuie precizat ca in aceasta iarna, au fost imunizate antigripal peste 10.300 de persoane din Salaj.

Recomandari

Alte Articole