Numarul de viroze si pneumonii a scazut

Finalul lunii martie a fost caracterizat printr-o scadere a numarului de viroze si pneumonii in Salaj, iar situatia per ansamblu a fost mult mai buna decat cea inregistrata cu sapte zile in urma. „In saptamana 19 – 25 martie 2012, s-au inregistrat 1.517 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in scadere cu 24 la suta fata de saptamana precedenta, si 208 cazuri de pneumonii acute, in scadere cu 33 la suta fata de intervalul de sapte zile anterior. Cei mai afectati au fost copiii, cu 994 de imbolnaviri inregistrate la grupa de varsta 0 – 14 ani”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Salaj.

Din totalul de bolnavi, pentru 72 de persoane medicii au recomandat internarea, restul urmand tratament in regim ambulatoriu.

Potrivit sursei citate, in acest sezon rece, la nivel de judet nu a fost depistat niciun caz de gripa, spre deosebire de iernile trecute, cand gripa a dat iama printre salajeni si a facut chiar victime. De asemenea, trebuie precizat ca in aceasta iarna, au fost imunizate antigripal peste 10.300 de persoane din Salaj.

Recomandari

Alte Articole