Numarul de viroze si pneumonii a scazut

Finalul lunii martie a fost caracterizat printr-o scadere a numarului de viroze si pneumonii in Salaj, iar situatia per ansamblu a fost mult mai buna decat cea inregistrata cu sapte zile in urma. „In saptamana 20 martie – 1 aprilie 2012, s-au inregistrat 1.415 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in scadere cu 6,7 la suta fata de saptamana precedenta, si 180 de cazuri de pneumonii acute, in scadere cu 13 la suta fata de intervalul de sapte zile anterior. Cei mai afectati au fost copiii, cu 439 de imbolnaviri inregistrate la grupa de varsta 5 – 14 ani, in timp ce 447 de cazuri au fost depistate la grupa de varsta 15 – 49 de ani”, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Salaj, Ligia Marincas.

Din totalul de bolnavi, pentru 81 de persoane medicii au recomandat internarea, restul urmand tratament in regim ambulatoriu.

Potrivit sursei citate, in acest sezon rece, la nivel de judet nu a fost depistat niciun caz de gripa, spre deosebire de iernile trecute, cand gripa a dat iama printre salajeni si a facut chiar victime. De asemenea, trebuie precizat ca in aceasta iarna, au fost imunizate antigripal peste 10.300 de persoane din Salaj.

Recomandari

Alte Articole