Mister in cazul imbolnavirii a zece eleve de la Scoala Gimnaziala "Andrei Muresanu" (VIDEO) Reviewed by CD on . Mai multe eleve de la Scoala Gimnaziala "Andrei Muresanu" din Cehu Silvaniei, toate din aceeasi clasa, au ajuns la spital saptamana trecuta, joi, dupa ce au inc Mai multe eleve de la Scoala Gimnaziala "Andrei Muresanu" din Cehu Silvaniei, toate din aceeasi clasa, au ajuns la spital saptamana trecuta, joi, dupa ce au inc Rating:
Ești aici: Acasă » Sănătate»Mister in cazul imbolnavirii a zece eleve de la Scoala Gimnaziala "Andrei Muresanu" (VIDEO)

Mister in cazul imbolnavirii a zece eleve de la Scoala Gimnaziala "Andrei Muresanu" (VIDEO)

Mister in cazul imbolnavirii a zece eleve de la Scoala Gimnaziala "Andrei Muresanu" (VIDEO)

Mai multe eleve de la Scoala Gimnaziala “Andrei Muresanu” din Cehu Silvaniei, toate din aceeasi clasa, au ajuns la spital saptamana trecuta, joi, dupa ce au inceput sa se simta rau, acuzand dureri de cap, greturi si ameteli. Autoritatile au deschis o ancheta pentru a stabili ce a condus la imbolnavirea fetelor. Insa, nici pana la aceasta data, nu se cunosc cauzele producerii incidentului.

Potrivit informatiilor furnizate de directorul Directiei de Sanatate Publica, Ligia Marincas, este vorba de zece fete din clasa a VII-a care au inceput sa se simta rau dupa ce au iesit de la ora de matematica, sustinuta in laboratorul de chimie. “Primele simptome, de cefalee intermitenta si greata, au aparut doar la cateva dintre elevele din clasa. In urmatoarea ora, starea lor de sanatate s-a inrautatit, prezentand greata, varsaturi, senzatie de ameteala si cefalee. La ora 12.30, cadrele didactice au solicitat ajutorul autoritatilor”, ne-a declarat Ligia Marincas.

Fetele au fost transportate cu mai multe ambulante la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. Desi starea fetelor a fost stabilizata, investigatiile medicale nu au condus la niciun diagnostic. Cateva ore mai apoi, toate au fost lasate la domiciliu.

Politistii si inspectorii sanitari au continuat investigatiile la nivelul unitatii de invatamant pentru a dezlega misterul imbolnavirii celor zece eleve. Insa nici investigatiile medicale si nici cercetarile efectuate la fata locului nu au indicat nicio cauza compatibila simptomatologiei fetelor. “Cercetarile au eliminat, pe rand, toate posibilitatile privind cauzele simptomatologiei fetelor. S-a exclus intoxicatia cu monoxid de carbon, dupa ce lucratorii companiei furnizoare de gaz au controlat intregul sistem de incalzire al scolii, de la centrala termica, la calorifere, pana la gurile de canal, nefiind identificate niciun fel de nereguli sau scapari de gaze. De asemenea, nu poate fi vorba de o toxiinfectie alimentara, fetele consumand fiecare pachetele de mancare aduse de acasa. Au fost verificate inclusiv cornurile si laptele furnizate gratuit scolarilor prin program guvernamental”, a precizat directorul DSP Salaj.

Potrivit sursei citate anterior, exista posibilitatea ca intoxicarea sa fie provocata de la gazul unei substante necunoscute pastrata necorespunzator ori in urma unui experiment chimic. Doar ca si aceste variante sunt puse sub semnul intrebarii. “Inspectorii nu au depistat nicio substanta chimica pastrata necorespunzator in recipientele din laborator, care sa fie compatibila cu simtomatologia elevelor. De asemenea, ultimele experimente chimice realizate in sala respectiva au avut loc cu 24 de ore anterior producerii incidentului”, a afirmat Marincas.

Desi fetele se afla inafara oricarui pericol, acestea vor fi atent monitorizate de catre cadrele didactice si parinti. La cele mai mici simptome asemanatoare celor enuntate anterior, indiferent ca este vorba de alti copii din scoala, profesorii sau parintii au primit recomandarea sa anunte de urgenta organele abilitate. In continuare se fac cercetari pentru stabilirea cauzelor imbolnavirii celor zece eleve.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus