Minune în postul Crăciunului (VIDEO)

Semn al credinţei, arătat în lemnele de foc! Este întâmplarea ce a pus pe gânduri o comunitate întreagă din Sălaj. Minunea s-a arătat în localitatea Rus de pe Valea Someşului, unui credincios tocmai în postul Crăciunului. Într-un buştean de salcâm tăiat pentru foc încă din vară s-a încropit semnul crucii iar imaginea a ieşit la lumina zilei imediat ce a fost lovit cu securea. Lemnul s-a despicat în două iar pe ambele feţe au putut fi văzute două imagini identice ale crucii. Vestea minuniii s-a răspândit repede iar cele două bucăţi de lemn au fost puse în biserica din sat, lângă icoana Mântuitorului.

Gheorghe BORA locuieşte în Rus pe uliţa ce duce la Fântânele. Ca orice om gospodar s-a îngrijit încă din vară pentru lemnele de foc şi a tăiat  mai mulţi salcâmi pe care i-a depozitat lângă casă la uscat.  Săptămâna trecută a hotărât să-i taie pentru foc. După nicio jumătate de oră unul din buşteni l-a oprit din muncă. În timp ce crăpa lemnele tăiate imaginea crucii i s-a arătat pe cele două feţe interioare încastrate în fibra lemnului, într-un buștean.

Întâmplarea l-a pus serios pe gânduri pe nea Gheorghe, mai ales în ce priveşte locul tăieturilor:

” Dacă tăiam lemnul mai sus sau mai jos, nimeream cu lama ferăstrăului în mijloc, şi o tăiam în două…. asta ca asta, dar la crepat lemnul nu s-o lăsat! A crăpat pe unde a vrut Dumnezeu! Prima dată am dat cu securea în altă parte şi am văzut că nu crapă! Asta nu-i coincidenţă! De zeci de ani de când tai lemne, niciodată nu am văzut aşa ceva!”

Vecinii de pe uliţă s-au adunat buluc. Cea mai emoţionată a fost însă soţia Cornelia, care a recunoscut pe loc întâmplarea ca un mesaj divin. Soţii Bora se consideră creştini buni şi spun că merg la biserică de câte ori au ocazia. La fel au făcut şi în ziua în care minunea din lemnul de salcâm li s-a adeverit.

Preotul satului a rămas înmărmurit când enoriaşul a intrat în biserică. Cele două cruci aduse sub braţ au fost puse imediat lângă icoana Mântuitorului în partea dreaptă a iconostasului. La fel ca şi icoana, cele două cruci au devenit pe loc prilej de închinare.

”Este o minune! Minunile se petrec în fiecare zi! Mulţumim bunului Dumnezeu că pe aceasta ne-a arătat-o  nouă, tocmai în postul Crăciunului, în familia unui vrednic credincios de-al nostru! O să arătăm tuturor credincioşilor semnul crucii din lemn, pentru a crede în puterea Dumnezeiască!” a declarat preotul din Rus, Alexandru BANDE.

Mircea Mureşan

 

Recomandari

Alte Articole