Mandat european de arestare, pus în aplicare de poliţiştii din Ileanda

Coliziune între două autovehicule produsă pe DN 1H, între localităţile Var şi Tihău

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, din cadrul Poliției Române, au depistat un tânăr, din comuna Ileanda, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, de către autoritățile din Belgia, pentru furt calificat.

La data de 31 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, au desfăşurat o acțiune, în urma căreia au identificat și reținut un tânăr, de 23 de ani, din comuna Ileanda, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în perioada 30 iulie-06 august 2018, acesta a comis mai multe furturi din locuinţe şi din auto, pe teritoriul statului belgian.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Inspectoratului General al Poliției Române.

Persoana în cauză a fost reținută pentru de 24 ore, aceasta urmând a fi prezentată instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare.

Recomandari

Alte Articole