Mai mulți copaci au fost doborâți în urma vijeliei de miercuri în Șimișna! (Galerie FOTO)

Zeci de copaci și pomi fructiferi dar și câteva hectare de teren agricol cultivat cu porumb ori cerele au fost doborâte în urma rafalei de vânt de miercuri în localitatea sălăjeană Șimișna.
Vântul puternic a smuls de la rădăcină mai mulți copaci, afectând aproape toate zonele din localitate. Vremea deosebit de capricioasă a dat de furcă energiei electrice afectând firele de cablu electric, care, au fost practic smulse de pe stâlpi. În urma vijeliei, curentul electric a fost întrerupt mai bine de 20 de ore, iar pentru a fi remediată situația, a fost nevoie de echipa de la Electrica.
Ploaia căzută în ultimele 24 de ore, n-a provocat pagube însemnate. Localnicii din Șimișna, sunt necăjiți acum, doar pentru că porumbul este la pământ. ”Ferească Dumnezo, tăt malaiu l-o facut harcea parcea, aiesta nu să mai face anu aiesta, n-om mai ave; da, îi bine că nu am pațât nimnic și n-o batut grindina. Că, la cum sântem de răi și să sfadesc poptii în biserică, te mniră că nu plouă foc. N-am avut curent de ieri, videțî cum îs șirele pa jos cum le-o smuls vântu?! Or vini să le tomnească zâce vicele, da, încă n-o vinit nime să le tomnească” a precizat Maria, o localnică.
Viceprimarul comunei Șimișna, Simion Bălan prezent la fața locului cu o echipă de angajați de la primărie, a declarat pentru Transilvania-tv.ro, că face tot posibilul să remedieze situația. ”Mai multe zone au fost afecate, nu putem interveni peste tot în același timp, dar încercăm să-i ajutăm pe localnici. E, totuși bine, că n-au fost pagube însemnate”.
Andreea POCOL

Recomandari

Alte Articole