Letca – Apă pentru sute de oameni. Lucrarea de aducţiune a fost predată beneficiarului

Letca - Apă pentru sute de oameni. Lucrarea de aducţiune a fost predată beneficiarului

Luni 22 octombrie, la sediul primăriei Letca a fost semnată recepţia pentru finalizarea lucrărilor la aducţiunea de apă din zonă. Constructorul a predat comunităţii o reţea cu  peste 16 km de conductă, care va aduce apă pentru toate gospodăriile din trei sate ale comunei: Cozla, Ciula şi Cuciulat. Valoarea investiţiei este de 1.800.000 lei iar finanţarea a fost făcută din fonduri guvernamentale şi locale. 

Lucrarea începută în anul 2014  a fost finalizată anul trecut, însă din cauza documentaţiei de avizare care a durat un an de zile, predarea către beneficiar a fost posibilă abia în acest an. După această recepţie din totalul de 9 localităţi doar 3 au mai rămas fără aducţiune de apă: Şoimuşeni, Vălişoara şi Purcăreţ. Deşi apa reprezintă o prioritate pentru aceste sate, nu există încă o certitudine pentru o aducţiune de apă aici, din lipsa banilor.

Localitatea Cuciulat este deja racordată la reţeaua de apă, nou dată în folosinţă. Pentru satele Cozla şi Ciula, racordarea va începe luna viitoare. Dacă în prezent apa este gratis, în viitorul apropiat lucrarea va fi predată Companiei de Apă Someş care va încasa în jur de 3 lei pentru fiecare metru cub consumat.

Mircea MUREŞAN

 

Recomandari

Alte Articole