La Şimişna au venit ajutoarele! (VIDEO-Galerie FOTO)

La Şimişna au venit ajutoarele! (VIDEO-Galerie FOTO)

Zeci de persoane cu handicap şi pensionari din Şimişna au stat la coadă pentru a beneficia de ajutoarele sociale
oferite de Comunitatea Europeană. Vârstnicii cu pensii până în 400 de lei, şomerii dar şi persoanele cu handicap au putut lua pachetul de alimente din depozitul Căminului Cultural.

Cele peste 200 de persoane care au beneficiat de ajutoarele oferite de Uniunea Europeană, sunt pensionari al căror venit minim garantat, nu depăşeste patru milioane de lei vechi, persoane cu handicap, şomeri, împuterniciţi ai persoanelor cu handicap, dar şi cetăţeni de etnie rromă. Deşi n-a fost îmbulzealăa cum s-a întâmplat în alte părţi, au stat la rând în mod civilizat, primii care au ieşit din Căminul Cultural, cu pachetele de la UE, au fost cetăţenii de etnie rromă.
Viceprimarul Simion Bălan, cel care le-a împărţit “darurile”, ne-a declarat că au primit ajutoare doar pesoanele care au venitul minim garantat, persoanele cu handicap, şi şomerii, aşadar pe categorii: “beneficiaza de ajutoare doar persoanele care au venitul minim garantat în total 29, la handicap sunt 88, la pensionari 103, şomaj indemnizaţi – patru, şomaj neindemnizaţi – şase, în total 231”.
De asemenea, oamenii sunt în general mulţumiţi de cantitatea de alimente pe care au primit-o. Fiecare beneficiar, a primit câte două cutii cu zacuscă, 17 kilograme de faină albă, cinci litri de ulei, faină de mălai – nouă, şi zahăr trei. Pensionarii spun că, deşi sunt oarecum mulţumiţi, aceste alimente abia le ajung pentru o lună.
De altfel, am întâlnit şi oameni nemulţumiţi, mai multe cazuri speciale, al căror venit a fost depăşit cu caţiva bănuţi adică, puţin peste 400 de ron şi nu au mai beneficiat de aceste ajutoare, deşi în alte rânduri le-au primit.
Totodată, tanti Ileana, spune că n-a primit nimic niciodată, deşi pensia i-a urcat la 418 ron, şi că ştie multe cazuri în care mulţi apropiaţi şi vecini, au patru milioane de lei vechi şi 70 de bani, şi tot n-au primit.
În replică, viceprimarul mai spune că: “sunt oameni nemulţumiti, dar nu eu fac listele, le-am primit de la Zalău de la Casa de Pensii”.
În zilele următoare urmează să vină şi restul de alimente, anume miere de albine, conserve de carne şi paste făinoase.
Alimentele s-au distribuit de marţi şi până joi între orele 8.30 şi 12:00

Andreea POCOL

Recomandari

Alte Articole