La scoala din Pericei s-a citit… expresiv

Aproape 40 de elevi de la zece scoli din Salaj au participat la Concursul de citire expresiva „Boer Miklos”, organizat saptamana trecuta de Scoala Gimnaziala Pericei, in colaborare cu autoritatile locale din comuna respectiva. Elevii pregatiti de 29 de cadre didactice de la sectiile de predare in Limba maghiara au avut de sustinut doua probe: mai intai, au citit un text dintr-o poveste aleasa de ei, iar a doua proba a constat in citirea unui text la prima vedere, dat de organizatori.

Potrivit lui Bacsadi Izabella, invatatoare la Scoala Gimnaziala Pericei, concurentii au fost elevi ai Scolilor Gimnaziale din Boghis, Borla, Lompirt, Sarmasag, Nusfalau, Simleu Silvaniei, Zalau (Scoala Gimnaziala „Simion Barnutiu”, Colegiul Reformat Wesselenyi, Scoala Gimnaziala „Avram Iancu”, n.r.) si Pericei. „Toti participantii si cadrele didactice au primit diplome de participare, iar castigatorii concursului – premii si carti in limba maghiara. Cei care au obtinut premiul I vor participa la faza internationala a citirii expresive care se va organiza in judetul Bihor, la Alesd, in perioada <>”, a declarat Bacsadi Izabella.

La eveniment au luat parte si primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba, si Gal Geczi Kata – referent cultural in cadrul administratiei locale din comuna care a gazduit manifestarea.

Recomandari

Alte Articole