Jumătate din drumul județean dintre Nușfalău și Plopiș a fost asfaltat

Jumătate din drumul județean dintre Nușfalău și Plopiș a fost asfaltat

Antreprenorul proiectului de modernizare a drumului judeţean 110 E, între localităţile Nuşfalău şi Plopiş, a finalizat azi asfaltarea a circa cinci kilometri de carosabil, lucrare executată conform prevederilor bugetare pentru anul în curs. În paralel se desfăşoară procedură de achiziţie publică pentru proiectul de modernizare a drumului judeţean 110 E, pentru porţiunea Plopiş – Făgetu, cu o lungime de aproximativ opt kilometri.

Reamintim faptul că lucrările de modernizare a drumului judeţean dintre Nuşfalău şi Plopiş, ce are o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, au demarat în data de 20 octombrie. Lucrările vor continua în 2015, în cadrul unui proiect multianual cu o durată de trei ani şi o valoare totală de circa 4,5 milioane de lei, finanţat din fonduri proprii ale Consiliul Judeţean Sălaj. Suma alocată pentru 2014 a fost de două milioane de lei.

„Estimăm că vom finaliza în curând licitaţia pentru desemnarea executantului lucrărilor de modernizare pentru porţiunea Plopiş – Făgetu şi că proiectul va demara până la finalul acestui an. Şi în acest caz este vorba de un proiect multianual, cu o durată de trei ani”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.

Obiectivele celor două investiţii urmăresc un acces mai bun al unui important operator economic la o arteră rutieră de calitate , un acces mai bun al unei comunităţi izolate şi nu în ultimul rând condiţii suplimentare de dezvoltare economică a zonei. Proiectele asigură şi o creştere a gradului de viabilitate a drumului, de la o categorie inferioară – drum pietruit, la o categorie superioară – drum asfaltat.

Recomandari

Alte Articole