Jucatorii Unirii Dej au sarit la bataie, la finalul meciului cu Remat Zalau

Partida de la Dej, desfasurata sambata dupa-amiaza, intre Unirea din localitate si campioana Remat Zalau, s-a jucat pana la ultimul punct si s-a incheiat in protestele jucatorilor dejeni si huiduielile spectatorilor gazda. Dejul a contestat vehement ultimul punct al partidei, la scorul 26 – 25 pentru Remat, considerand ca mingea a iesit in aut din blocajul campioanei. Arbitrii insa, au ramas fermi in decizia luata, aceea de a-l acorda campioanei, care s-a impus astfel in prelungiri, la fel ca in primul act al intalnirii. In acel moment, trei jucatori de la echipa gazda au alergat spre arbitrul de scaun, urcand la acesta si cerandu-i explicatii pentru decizia luata. Arbitrul a coborat imediat din scaun, fruierand deja finalul meciului, iar spiritele s-au incins pe marginea terenului, fiind nevoie de interventia fortelor de ordine, ca cei doi arbitri sa poata ajunge la vestiare. Gazdele au condus pe final cu 25:24, insa nu au reusit sa mai puncteze o data, ceea ce ar fi complicat lucrurile pentru Remat, care pierdea automat un punct, iar meciul ar fi fost trimis in setul decisiv. Unirea Dej a mai irosit o minge decisiva si in primul partial, la 24:23.

 

Toate cele patru seturi s-au jucat si decis la fel, doar ca al doilea a revenit Unirii. Au fost foarte disputate, iar diferenta s-a facut in final. In primul partial, Dejul a condus pana la punctul 18, de la care a trecut in avantaj Rematul, dar fara sa reuseasca sa se distanteze la mai mult de doua puncte. Unirea a avut prima minge de set, a anulat-o apoi pe a campioanei, pentru ca Zalaul sa se impuna in cele din urma la 24. Setul al doilea s-a jucat de la egal la egal pana la 21:21 cand gazdele au reusit prima desprindere (23:21), apoi au condus cu 24:22 si au egalat campioana. 8:3, 16:13, 19:17 sunt cateva din reperele celui de-al treilea set, in care Dejul a construit si a blocat bine, dar experienta si valoarea zalauanilor au schimbat din nou cursul meciului, iar Rematul s-a impus la 22. Campionii au jucat rolul de urmaritori si in ultimul partial, in care au revenit de la 3:7, 4:8, 8:13 si 13:16. Au egalat prima data la punctul 17 si au facut trei puncte consecutive, dar gazdele au anulat avantajul. De la 20:20, cele doua echipe au alternat la conducere, iar setul a revenit in cele din urma campionilor, care raman neinvinsi in campionat si dupa deplasarea la Dej. Unirea se consoleaza cu un joc superior celui din etapa trecuta, in care a pierdut la Steaua, dar ramane cu regretul ca a punctat doar la impresie, desi a condus aproape toata partida pe invincibila Remat Zalau.

 

Atat antrenorul secund al Rematului, Ovidiu Macarie, cat si libero-ul Adrian Feher, au recunoscut ca ultima minge a meciului de la Dej, la scorul 26 – 25 pentru Remat, a fost una pe care arbitrii ar fi putut sa o dea oricarei echipei. “A fost un meci greu la Dej, dar important este ca am castigat si ca nu am pierdut niciun punct. Am jucat fara Mozer, care a acuzat ceva probleme la spate, iar antrenorul principal a decis sa-l menajeze. A fost un meci echilibrat, dupa cum se poate vedea in toate cele patru seturi. Ne-am dorit sa castigam cat mai clar, dar Dejul este o echipa buna, chiar daca se afla in acest moment la mijlocul clasamentului. Scorul reflecta ceea ce s-a intamplat in teren, chiar daca gazdele, au contestat ultima minge a meciului, la 26 – 25 pentru noi. Pentru noi urmeaza o perioada foarte dificila, cu meciuri foarte grele, dar si cu deplasari lungi”, a declarat antrenorul secund, Ovidiu Macarie.

 

“A fost un meci strans. Dejul a jucat foarte bine, iar noi am resimtit inca oboseala din ultima perioada. Am reusit insa sa gestionam bine finalurile de seturi, datorita experientei si valorii noastre. Ultima minge a meciului a fost, intr-adevar, una discutabila, dar daca arbitrul de scaun a considerat ca ne revine noua acel punct, inseamna ca asa a fost”, a precizat si libero-ul Rematului, Adrian Feher.

 

De cealalta parte, antrenorul principal al Dejului, Victor Lazar, a precizat ca partida de la Dej a fost una disputata, al carei nivel a fost mai ridicat decat al multor alte meciuri din Divizia A1, dar ca jucatorii sai nu au stiut sa gestioneze finalurile de seturi. “A fost un meci echilibrat, daca aveam istetime mai multa in anumite momente, puteam castiga cu 3:0. Am condus in fiecare set, dar nu am gestionat cum trebuie acest avantaj. Am legat trei-patru greseli si l-am pierdut usor de fiecare data. Rematul are o experienta mult mai mare, iar acest jucator, Nagy, este foarte greu de oprit. A fost un meci peste nivelul multora din prima liga, pacat de cum s-a incheiat. Nu vreau sa comentez arbitrajul pentru ca mi-am exprimat o data parerea si am atras prea multa atentie asupra noastra. Felicit brigada, sa tot avem astfel de arbitraje”.

 

Unirea Dej (antrenori Victor Lazar si Tiberiu Szilagyi): Dascalu, Tofan, Coasa, M. Gheorghita, Suson, Cristudor si Rus – libero. A mai jucat Pop.

 

Remat Zalau (antrenori Marius Sordyl si Ovidiu Macarie): Terzis, Nagy, Mihalcea, Massinatori, Maries, Sarikeisoglou si Feher – libero. A mai jucat Stoian.

Recomandari

Alte Articole