IPJ Sălaj avertizează conducătorii auto: Atenţie la drum, vreme rea în mai multe zone ale ţării!

Având în vedere alerta meteorologilor de intrare sub incidenţa codului portocaliu de ninsori, avertizări de cod galben, care anunţă ploi, vânt, lapoviţă şi ninsori în aproape toată ţara, poliţiştii sălăjeni vă recomandă să fiţi atenţi la drum şi să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi. În prezent, judeţul Sălaj este sub incidenţa codului galben.
În acest sens, adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
De asemenea, poliţiştii sălăjeni vă recomandă să folosiţi luminile de întâlnire ?i pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Totodată, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
În cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, poliţiştii atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Recomandari

Alte Articole